Consiliul NATO-Rusia din 12 ianuarie. Mircea Geoană, convorbire cu Wendy Sherman
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook Mircea Geoană
Foto Facebook Mircea Geoană
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a avut o convorbire cu Wendy Sherman, adjunct al secretarului de stat al SUA, despre Consiliul NATO-Rusia din 12 ianuarie.

Printr-o postare pe Facebook, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a anunțat că a avut, joi, o convorbire cu Wendy Sherman, adjunct al secretarului de stat al SUA.

Mircea Geoană și Wendy Sherman au discutat despre preocuparea comună cu privire la consolidarea militară a Rusiei la granițele Ucrainei, dar și despre reuniunea Consiliului NATO-Rusia din 12 ianuarie. 

„Am avut o amplă convorbire cu Wendy Sherman, adjunct al Secretarului de Stat al SUA, în pregătirea reuniunii miniștrilor de externe ai NATO de mâine și a reuniunii Consiliului NATO-Rusia din 12 ianuarie.”, a scris Mircea Geoană pe Facebook. 

„Wendy Sherman va reprezenta Statele Unite la Dialogul de Stabilitate Strategică SUA - Rusia (SSD) de la Geneva din 10 ianuarie și va informa personal statele aliate NATO asupra rezultatelor SSD.”, a adăugat el.

NATO încurajează dialogul cu Federația Rusă, bazat pe dezescaladarea imediată a situației create la granițele Ucrainei și pe respectarea principiilor și documentelor internaționale care garantează integritatea teritorială și dreptul suvernan al statelor europene de a-și alege direcția politicii externe și de securitate națională.”, a mai precizat secretarul general adjunct al NATO pe Facebook. 

Consiliul NATO-Rusia a fost convocat pentru data de 12 ianuarie de către secretarul general al NATO 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat Consiliul NATO-Rusia pentru data de 12 ianuarie, a anunţat recent o oficialitate a Alianţei Nord-Atlantice, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Orice dialog cu Rusia ar trebui să se desfăşoare pe bază de reciprocitate, să abordeze îngrijorările NATO legate de acţiunile Rusiei ... şi să aibă loc în consultare cu partenerii europeni ai NATO, a afirmat reprezentantul Alianţei, făcând referire la criza din Ucraina.

În ultimele luni, Jens Stoltenberg i-a propus în repetate rânduri Moscovei să reia dialogul în cadrul Consiliului NATO-Rusia, organism de cooperare creat în 2002, dialog în prezent suspendat din cauza conflictului din Ucraina.

Alianţa Nord-Atlantică a denunţat constant, în ultimii ani, anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în martie 2014, şi a cerut respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel