Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat cumpărarea reţelei primare de transport al energiei termice de la Electrocentrale
Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat joi, într-o şedinţă de îndată, proiectul de hotărâre al primarului Decebal Făgădău pentru cumpărarea reţelei primare de transport al energiei termice de la Electrocentrale Constanţa SA, evaluată la peste două milioane de lei.
Proiectul de hotărâre pentru achiziţionarea reţelei primare de transport al agentului termic de la producătorul Electrocentrale Constanţa, evaluată la peste două milioane de lei, având o vechime de peste 40 de ani, prevede că administraţia locală va investi în modernizare aproximativ 65 de milioane de euro. 'Am convocat în şedinţă de îndată Consiliul Local pentru a rediscuta proiectul de achiziţionare a reţelei de transport al agentului termic în vederea modernizării acesteia.
Astăzi reţeaua de transport aparţine societăţii Electrocentrale Constanţa SA, societate aflată în insolvenţă şi urmare a deciziei Comitetului Creditorilor, comunicată de administratorul judiciar, am primit o propunere de a ne exprima o ofertă fermă de cumpărare a acestei reţele, în data de 8 august. Evident că intenţia mea era aceea de a prezenta Consiliului Local un proiect de hotărâre în data de 29 august, atunci când va avea loc şedinţa ordinară, dar ulterior am primit o solicitare, pe 12 august, de a emite această ofertă fermă de cumpărare până în data de 16 august', a precizat primarul Făgădău, la finele şedinţei.
Făgădău a mai explicat că în precedenta şedinţă de consiliu proiectul nu a putut fi adoptat din cauza opoziţiei grupului de consilieri PNL. Decebal Făgădău a mai declarat că primăria va achita costurile de achiziţie a reţelei în termen de 45 de zile şi că ulterior vor fi folosite fonduri europene pentru modernizare. 'Proiectul înseamnă redimensionarea tuturor magistralelor, înlocuirea magistralelor mari şi ciuruite astăzi cu conducte moderne, preizolate, cu senzori, cu un sistem de pompare în lanţ, pentru că astăzi trebuie să înţelegeţi că se pompează de la CET, pe o ţeavă foarte mare, o cantitate destul de mică până în Faleză Nord sau până în ultimul colţ al oraşului toată această energie termică. Vă daţi seama cam care este consumul de energie electrică pentru a face pompaje', a explicat primarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News