Consiliul local din Sfântu Gheorghe, 100% UDMR. Ce propunere are primarul pentru comunitatea românească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
UDMR a obținut toate mandatele de consilieri locali la Sfântu Gheorghe, ”pentru prima dată din ultimii 100 de ani”.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a câștigat detașat, cu 78,84% dintre voturile exprimate pentru consiliul local, iar faptul că niciuna dintre formațiunile politice participante la scrutinul de duminică nu a trecut de pragul electoral, toate cele 21 de locuri în CL vor fi ocupate de UDMR.

Potrivit rezultatelor postate pe rezultatevot.ro, PSD a atins 4,8%, USR 4,44%, AUR 3,71%, PNL 3,28%, iar celelalte două formațiuni maghiare, Forța Civică Maghiară și Alianța Maghiară din Transilvania, sub 3%.

”Asta înseamnă că pentru prima dată din ultimii 100 de ani, în Consiliul Local din municipiul Sfântul Gheorghe se pare că vor fi doar consilieri de la UDMR”, a declarat primarul Antal Arpad, care a obținut cel de-al cincilea mandat pe lista Uniunii, cu 83% din voturile celor prezenți la urne.

Propunerea edilului pentru comunitatea românească

Antal Arpad a mai adăugat, în cadrul unei conferințe de presă, că va propune ”partidelor democratice”, respectiv PSD, PNL și USR să accepte să formeze un consiliu consultativ, deoarece consideră că este important să aibă un dialog instituțional cu reprezentanții comunității românești din municipiu.

”Vreau să transmit către românii din municipiu Sfântu Gheorghe că o să-i reprezint în următorii patru ani, cu atât mai mult cu cât cifrele din acest moment arată că în Consiliul Local Sfântu Gheorghe nu va trece pragul niciun partid românesc (...)

Sunt îngrijorat de acest lucru, că nu intră partide românești în Consiliul Local. Nu cred că este un lucru normal ca o comunitate atât de mare, de peste 20% dintr-un oraș, să nu fie reprezentată în Consiliul Local.

Tocmai de aceea în cursul acestei după-amiezi o să caut acele persoane care au fost pe primele locuri pe listele celor trei partide democratice - USR, PSD și PNL și o să le invit să formeze un consiliu consultativ lângă Consiliul Local.

O să vedem cum o să denumim acest for, dar îmi doresc să am un dialog cu aceste șase persoane și înainte de a lua decizii importante pentru oraș, fie că vorbim de buget, fie că vorbim de decizii care privesc instituții de învățământ, de cultură și așa mai departe, o să mă consult cu aceste persoane ori de câte ori este nevoie, pentru că îmi doresc să existe totuși un dialog instituțional între Primărie și reprezentanții comunității românești”, a declarat Antal Arpad, conform Agerpres.

Citește și: S-a dat cu confetti la UDMR. Kelemen Hunor aplaudă ”victoria istorică” pentru PE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel