Consiliul de Administrație din SRTv pregătește debarcarea directorilor de canale. Carla Tompea de la TVR Info, la adăpost
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
TVR
TVR

Consiliul de Administrație din postul public de televiziune ar fi trebuit să se întrunească, marți,   pentru luarea unor măsuri de eficientizare a societății. Chiar dacă ordinea de zi trebuia să fie cunoscută cu șapte zile înainte, până în acest moment aceasta este încă incertă.

Consiliul de Administrație din TVR trebuie să ia unele decizii referitoare la situația economică în care se află postul public de televiziune. Conform unor informații, trebuia luată în discuție modificarea organigramei, fapt ce ar  fi dus la schimbarea directorilor de la TVR Internațional, TVR, Cultural, TVR 1 și TVR 2. Aceștia fac parte din vechea gardă și au devenit indezirabili pentru noua conducere. În schimb, redactorii-șefi sunt numiți de actualul  CA, lucru care satisface pe deplin cerințelor politice.

Despre TVR Info nu se spune nimic, după ce la conducerea acestul canal a fost numită Carla Tompea, în urma unui  concurs cu final așteptat de la începutul anului, de care De Ce News a scris la momentul respectiv.

De asemenea, după reportajul realizat de Dana Deac cu Regele Mihai au fost nemulțumiri la nivelul conducerii din Emil Pangrati.

O altă măsură care este luată în calcul este și schimbarea șefilor Studiourilot teritoriale,  fapt ce va duce la un mai bun control al emisiunilor pentru perioada din campania electorală pentru alegerile din 2012.

O strategemă a noii conduceri pentru a putea face restructurări, fără ca noul Cod al muncii să fie încălcat, a fost și modificarea contractelor colective de muncă prin semnarea unor acte adiționale care prevăd, printre altele, schimbarea criteriilor de evaluare. Acestea se vor face la intervale de șase luni, deoarece s-a constatat, după atâta timp, că salariații nu ar fi suficient de bine pregătiți.

Practic, strategia CA din TVR ar fi schimbarea directorilor de canale cu alte persoane sau modificarea organigramei, lucru care nu era pe placul tuturor membrilor din consiliu. S-a constatat, în ultimul moment, că  această ședință nu ar fi bine pregătită și ar putea să nu se obțină rezultatul scontat, așa că deocamdată este incerta data la care se va întruni CA din postul public de televiziune.

Citește și:

Concurs cu final anunțat: Carla Tompea a câştigat şefia TVR Info

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel