Consiliul Concurenţei, notificat de GFR cu privire la achiziţia CFR Marfă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Grup Feroviar Român, compania deținută de Gruia Stoica, a depus, marți, la Consiliul Concurenţei, notificarea privind achiziţia a 51% din CFR Marfă.

Consiliul Concurenţei poate demara, din acest moment, analiza de concentrare economică care va concluziona dacă prin preluarea CFR Marfă se produce sau nu o eventuală concentrare economică pe segmentul de transport marfă pe calea ferată.

 Potrivit președintelui  Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu,  întocmirea unei analize de concentrare economică durează de obicei două luni, însă, în cazul CFR Marfă, acordarea avizului ar putea dura maximum cinci luni.

Referitor la privatizarea  CFR Marfă, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, marţi, că: "CFR Marfă este într-o procedură de privatizare. Cel care cumpără este încă în termen pentru a depune garanţia şi pentru a face toate diligenţele necesare. Atât timp cât este în termen şi nu avem motive să ne îndoim de buna credinţă, suntem în regulă cu procedura de privatizare şi sigur că noi ne dorim ca privatizarea aceasta finalizeze cu succes", a afirmat ministrul.

 "Dacă nu se finalizează privatizarea, se va relua procedura de privatizare. Este foarte simplu. Acesta este singurul plan B care este la dispoziţia noastră din punct de vedere legal", a mai spus ministrul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel