Consilierul Bolton, anunț șoc: momentul culminant al întâlnirii Trump - Putin
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Trump si Putin
Trump si Putin
John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, a declarat că îi este 'greu să creadă' că preşedintele Vladimir Putin nu a ştiut nimic despre amestecul rus în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

Acesta a declarat că acest lucru este greu de crezut. "Unul dintre obiectivele acestui summit este ca preşedintele (Trump) să-l poată privi în ochi pe preşedintele Putin şi să-l întrebe despre acest lucru", a declarat duminică Bolton în emisiunea This Week a postului american ABC.

Bolton a făcut aceste declaraţii cu o zi înainte ca Trump şi Putin să aibă prima lor întâlnire bilaterală, programată pentru luni la Helsinki. El a explicat că, în urmă cu câteva săptămâni, când pregătea întrevederea dintre cei doi lideri, a vorbit despre amestecul Rusiei cu însuşi preşedintele Putin, care 'a spus răspicat că statul rus nu a fost implicat'.

Totuşi, Bolton a apreciat că 'rămâne de văzut ce zice' Putin după ce un mare juriu federal din SUA a inculpat vineri 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ale Rusiei pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din SUA din noiembrie 2016.

Întrebat dacă această decizie a justiţiei vine într-un moment prost pentru Trump, înainte de întâlnirea cu Putin, Bolton a apreciat că decizia 'consolidează poziţia (lui Trump) în negocieri şi demonstrează că justiţia americană este conştientă de eforturile ruse de a se amesteca în alegeri'. 'Cred că preşedintele (Trump) poate pune pe masă acest subiect şi să spună: acesta este un subiect serios', a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel