Consilier judeţean arestat preventiv pentru camătă, plasat sub control judiciar
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Consilierul județean Costică Lupu, reținut preventiv pentru camătă împreună cu cei doi fii ai săi, a fost pus sub control judiciar, conform deciziei definitive luate joi de Tribunalul Vaslui.    

Conform hotărârii tribunalului din Vaslui, unul dintre băieții consilierului va rămâne în detenție preventivă, în timp ce celălalt a fost pus sub arest la domiciliu.

"Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către inculpatul Lupu Elvis Iosif, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de camătă şi şantaj, cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. pen., împotriva încheierii nr. 21 din 11.05.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Vaslui, pe care o menţine în ceea ce îl priveşte. (...) Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Lupu Narcis, cercetat pentru comiterea infracţiunii de camătă, şi Lupu Costică, cercetat pentru comiterea infracţiunii de camătă, împotriva încheierii nr. 21 din 11.05.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vaslui, pe care o desfiinţează în parte şi rejudecând, respinge ca nefondată propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Lupu Narcis şi Lupu Costică, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoriei Vaslui. (...) Iar faţă de inculpatul Lupu Narcis, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă cuprinsă între 16.05.2024 şi până la 09.06.2024, inclusiv şi faţă de inculpatul Lupu Costică măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile", se arată în hotărârea tribunalului.

Recent, autoritățile au reținut pentru detenție preventivă trei bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 54 de ani, din localitatea Negrești, sub acuzația de șantaj și practicare a cămătăriei.

Polițiștii au constatat că cei trei ofereau împrumuturi de bani, aplicând dobânzi care ajungeau până la 100% din suma inițială

Polițiștii au constatat că cei trei ofereau împrumuturi de bani, aplicând dobânzi care ajungeau până la 100% din suma inițială.

"Mai mult, aceştia recurgeau la şantaj, ameninţând cu acte de violenţă pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit. În data de 10 mai, poliţiştii au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din oraşul Negreşti, fiind indisponibilizate mai multe arme albe şi sume de bani, în valoare de peste 26.000 de lei. În aceeaşi zi, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de persoanele cercetate măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, bărbaţii au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile", precizau reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel