Data actualizării:
Data publicării:

Consilier AUR: Tragedia nu e că s-a născut un copil pe asfalt. S-au mai născut copii și prin căruțe

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Simion și Peiu
Simion și Peiu
Peiu Grigore-Adrian, consilier local, membru AUR, a spus că nu este o tragedie că o femeie a născut, în 2023, pe asfalt, „pe vremuri, femeile nășteau prin căruță”.

„Dragi colegi, tragedia nu este că s-a născut un copil pe asfalt. S-au mai născut copii și prin căruță, cum era pe timpuri. Tragedia este că un tânăr a murit acasă, la câteva ore după ce fusese îngrijit la un spital din Urziceni”, a zis consilierul local, membru AUR.

Apoi, Peiu Grigore-Adrian a zis, ironic, că își asumă el ce se întâmplă în Urziceni și demisionează din Consiliul Local, dacă nimeni altcineva nu vrea să plece din funcție.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Urziceni pe tema demiterii managerului de la spitalul municipal.

Peiu Grigore-Adrian a fost ales consilier local pe listele PRO ROMÂNIA, dar a fost exclus din partid. Acum este membru AUR.

Consiliul Local Urziceni a luat în discuție, marți, situația de la spitalul municipal, unde cu o zi în urmă o femeie a născut pe trotuar, iar un tânăr a murit acasă după ce a fost consultat de medici.

La finalul ședinței, nu s-a luat nicio decizie, astfel că directoarea spitalului din Urziceni, Daniela Elena Ianuș, rămâne în funcție.

În dimineața zilei de luni, în fața spitalului din Urziceni, a avut loc un incident neobișnuit: o femeie a născut pe trotuar. Ca urmare a acestui eveniment, s-a inițiat o investigație internă pentru a determina cum a fost posibilă o astfel de situație, cu atât mai mult cu cât personalul medical ceruse o ambulanță pentru a transporta femeia însărcinată la o altă unitate medicală. Motivul pentru această solicitare a fost că, în momentul respectiv, spitalul din Urziceni nu avea disponibil niciun medic ginecolog. În plus, polițiștii din Ialomița au demarat o anchetă penală pentru a clarifica dacă a existat abuz în serviciu.

VEZI ȘI: Personajul-cheie care lipsește în cazul femeii care a născut, pe trotuar, la Urziceni - https://www.dcnews.ro/personajul-cheie-care-lipseste-in-cazul-femeii-care-a-nascut-pe-trotuar-la-urziceni_924832.html

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că au fost aplicate sancţiuni la Spitalul Municipal din Urziceni, după ce o femeie a născut în stradă, iar demisia de onoare a managerului sau demiterea acestuia de către primarul oraşului este şi morală şi potrivită.

VEZI ȘI: Val Vâlcu a explicat care e, de fapt, cauza pentru care o femeie a născut în stradă / Ce spunea medicul Bubenek în urmă cu o lună - https://www.dcnews.ro/consilier-aur-tragedia-nu-e-ca-s-a-nascut-un-copil-pe-asfalt-s-au-mai-nascut-copii-si-prin-carute_924865.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel