Urmărește emisiunea live
Consilier al ministrului ucrainean de Interne: Vizita lui Putin în Iran, umilire. A mers fără un avantaj clar! / Rusia nu se mai limitează la Donbas
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vladimir Putin a fost umilit în Iran, consideră Vadim Denisenko, consilierul ministrului de Interne al Ucrainei. 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu a obţinut nimic semnificativ la discuţiile purtate în Iran, cu excepţia faptului că a fost umilit - consideră Vadim Denisenko, un consilier al ministrului de interne ucrainean. Potrivit acestuia, a fost vorba doar despre umilire, deoarece, pentru prima dată în ultimii ani, Putin a mers la negocieri fără a avea un avantaj clar. "A mers acolo ca petiţionar" - a precizat Denisenko, adăugând că liderul rus nu a obţinut nimic nou şi nu a primit nimic.

"Se pare că singurul său atu - influenţa pe care o are în Siria - a trebuit să îl schimbe cu promisiuni mitice că va ajuta în legătură cu embargoul asupra tehnologiilor (deşi el nu are aşa ceva). Până acum, acestea sunt doar promisiuni" - a subliniat Denisenko, citat de Rador.

Gazul şi petrolul, principalul atu al lui Putin

Consilierul a explicat că jocul principal al lui Putin constă în petrol şi gaze, cu care va şantaja Europa.

"Deocamdată, Europa rezistă. Al doilea joc principal al lui Putin - criza refugiaţilor, care, din cauza problemelor alimentare, este încă în stadiul de negocieri (eventual, o imitaţie a unor negocieri). Este puţin probabil ca Putin să recurgă la un gest de bunăvoinţă privind exportul de cereale ucrainene dacă va nu primeşte ceva în schimb. Deocamdată, nu înţelegem ce ar putea obţine" - a scris Denisenko pe o reţea socială.

În plus, potrivit consilierului, pentru Vladimir Putin, vizita în Iran nu a însemnat doar umilinţă, ci şi isterie.

"Faptul că Putin, Sluţki (Leonid Sluţki, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat, n.r.) şi Uşakov (Iuri Uşakov, consilier prezidenţial rus, n.r.) au început să vorbească simultan despre negocieri înseamnă un singur lucru - Putin şi-a dat seama de profunzimea problemei şi este isteric. Trebuie să accelereze procesele de încheiere a războiului" - notează Denisenko.

Acesta a vorbit şi despre ameninţările nucleare ale Rusiei.

"Voi repeta ceea ce am scris şi am spus de multe ori: (Vladimir Putin, n.r.) nu va utiliza nicio armă nucleară pentru a pune capăt războiului. În primul rând, acesta este un laş şi, în al doilea rând, un astfel de pas îl va izola. Mai multe arme occidentale pentru noi şi totul va fi bine" - a conchis Vadim Denisenko.

Lavrov anunţă că Rusia nu se mai limitează doar la Donbas

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că obiectivele geografice ale "operaţiunii militare speciale" a Moscovei în Ucraina nu se mai limitează la regiunea Donbas, ci includ o serie de alte teritorii, a informat agenţia de presă de stat rusă RIA Novosti. Lavrov a adăugat că obiectivele Rusiei se vor extinde şi mai mult dacă Occidentul livrează Kievului arme cu rază lungă de acţiune.

Zelenski, considerat "produsul unei lovituri de stat" în Rusia

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, după una dintre convorbirile sale telefonice, care a avut loc, pe la începutul lunii februarie, cu omologul său francez, Emmanuel Macron, l-a numit pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ”produsul unei lovituri de stat”, relatează RT.

”Putin i-a spus (lui Macron) că "Zelenski al tău este produsul unei lovituri de stat. Şi acest regim nu a dispărut”, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Lavrov a spus recent că forţele aliate ale Rusiei şi ale autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk rezolvă cu încredere sarcinile trasate în cadrul operaţiunii speciale din Ucraina.

Pe 24 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a decis să desfăşoare o operaţiune militară specială în Ucraina, drept răspuns la o solicitare de acordare de sprijin venită din partea liderilor autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk. Decizia de a desfășura operaţiunea a fost motivul pentru aplicarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei de către Statele Unite şi aliaţii săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel