Consilier al lui Iohannis, replică pentru ministrul Culturii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Andrei Muraru, consilier al președintelui Klaus Iohannis, subliniază că proiectul înființării unui muzeu național al comunismului este o prioritate a mandatului șefului statului, după ce ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a sugerat că inițiativa nu este luată în serios de Iohannis.
"Rugat să comenteze ideea președintelui Klaus Iohannis privind înființarea unui muzeu național al comunismului, ministrul Culturii, domnul Ionuț Vulpescu, a ironizat inițiativa declarând că: 'De multe ori aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook sau în lumea reală, dar cu lucrurile care se întâmplă le lăsăm în plan doi'. Dacă ar fi citit programul de guvernare al Cabinetului din care face parte, domnul ministru Vulpescu ar fi constatat că înființarea unui astfel de muzeu este una dintre prioritățile mandatului domniei sale la Ministerul Culturii (Program de guvernare 2013-2016, pagina 28). Din păcate, în absența fie și a unei simple lecturi a propriului program de guvernare, misiunea domnului Vulpescu în fruntea Ministerului Culturii se dovedește a fi și mai dificilă. Cât despre proiectul înființării muzeului, îl asigur pe domnul ministru Vulpescu de faptul că la Cotroceni inițiativa a prins contur și că, în perioada următoare, președintele va prezenta public planul său în această direcție", scrie Muraru pe pagina sa de Facebook.
 
Întrebat sâmbătă despre înființarea unui muzeu al comunismului, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a arătat că "sunt mai multe idei în acest sens".
 
"Este Memorialul Sighet, care nu știu cât de bine a fost pus în valoare. Noi vorbim despre un muzeu al Comunismului, cum se trăia în comunism... Sigur că e important să cultivăm memoria a ce s-a întâmplat. Eu nu știu câți români au vizitat filiala de pe Jean Louis Calderon a Memorialului Sighet... De multe ori aruncăm câte o idee că dă bine pe Facebook sau în lumea reală, dar cu lucrurile care se întâmplă le lăsăm în plan doi”, a declarat ministrul Culturii. 
 

Vulpescu, despre relația cu Iohannis: Una instituțională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel