Conservele de ton, pericol pentru sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Conservele de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate, precizează specialiștii de la Universitatea Binghamton, din New York, scrie Daily Mail.

S-a constatat  că, pentru a produce conservele, se folosește zinc, însă producătorii susțin că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene, care contribuie la prelungirea duratei de viață a produselor.

În urma cercetărilor efectuate, cercetătorii au descoperit că tonul la conservă conţine cea mai mare cantitate de zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman, ceea ce ar putea cauza disfuncție la nivelul intestinului.

Excesul de zinc se depune pe pereții intestinului și dereglează funcția acestuia de absorbție a nutrienților. În schimb, crește riscul ca toxinele să ajungă mult mai ușor în sânge, potrivit unica.md.

Zincul în exces  poate conduce la convulsii, febră, vărsături și leșin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel