Conservă de sardine. Bilic, medic nutriționist: Pierdem din vedere obiectivul principal
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a lansat o provocare timp de 100 de zile. Mai exact, lămurește întrebările legate de anumite produse/alimente și dezvăluie secrete alimentare.
Printre subiectele abordate recent, se numără conserva de sardine.
„Cu toții avem probleme din a ne asigura aportul optim de Omega 3 consumând minimum 2 porții de pește gras săptămânal. De unde să-l cumpărăm, cum să-l gătim, să fie proaspăt sau congelat, sălbatic sau de crescătorie? Între atâtea întrebări, riscăm să pierdem din vedere obiectivul principal: important e să mâncăm pește, indiferent de care!
De ce o conservă de sardine?
Pentru că sardina se află la baza lanțului trofic, se hrănește cu alge, deci conține cea mai mare cantitate de Omega 3. În plus ea nu trebuie crescută intensiv și nici risc de contaminare cu mercur nu are.
De ce în sos tomat? Pentru că mediul acid din roșii crește absorția fierului din pește.
De ce conservă? Pentru că e ieftină, practică, iar prin fierbere poate fi consumată cu tot cu oase. Și oasele de pește sunt cea mai eficientă sursă de calciu pentru organism”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News