Consens în USL: Descentralizăm tot ce se poate
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Ponta Antonescu
Ponta Antonescu

Liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta au declarat, luni, după ședința Uniunii, că au ajuns la un consens cu privire la descentralizare. În timp ce premierul Victor Ponta precizează că Guvernul va adopta legea descentralizării în 14 noiembrie și își va asuma răspunderea în 19 noiembrie, Crin Antonescu subliniază că se va "descentraliza cu adevărat tot ceea ce practic este posibil să fie descentralizat". 

Premierul Victor Ponta a declarat că "În ziua de 14 vom avea şedinţa de Guvern în care finalizăm şi adoptăm proiectul Legii descentralizării. Proiectul va pleca imediat la Parlament, cu propunerea din partea noastră - sigur, dacă Birourile reunite vor fi de acord - ca prezentarea Legii descentralizării asupra căreia ne angajăm răspunderea să fie făcută în data de 19, marţi, conform calendarului constituţional şi, după aceea, eventual, să poată fi parcurse şi celelalte proceduri constituţionale, în aşa fel încât Legea descentralizării să intre în vigoare de la 1 ianuarie", scrie Mediafax.

"Descentralizarea nu este în viziunea noastră o negociere"

Crin Antonescu a completat: "În ceea ce priveşte descentralizarea, mergem fără niciun fel de ezitare, pe un proiect major, pe un proiect important, complicat în multe din aspectele sale, dar ideea este de a descentraliza cu adevărat tot ceea ce practic este posibil să fie descentralizat. Descentralizarea nu este în viziunea noastră o negociere între reprezentanţii administraţiei publice locale şi miniştri, «mai dă de la tine, mai las de la mine». Nu are sub nicio formă drept criteriu cine şi din ce partid este ministru la un anumit minister în acest moment, ci are drept criteriu funcţionalitatea instituţiilor, modernizarea administraţiei, aproprierea deciziei cu toate componentele sale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel