Conopida este des folosită la ciorbe, salate, conopidă cu usturoi, diverse preparate ce pot fi servite la micul dejun la prânz sau la cină. Dar astăzi vă propunem conopidă la desert, se arată pe carteadebucateamamei.ro. O rețetă rapidă și inedită, perfectă pentru o zi de weekend. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară!
Ingrediente necesare:
- 1 buc. Conopidă de dimensiuni medii.
- 1 buc. Ou
- Pesmet
- Ulei
- Sare
- Zahăr
- Gem
- Smântână
Cum se prepară rețeta?
Se curăță conopida, se taie verdeața, dar se lasă puțină coadă verde. Ulterior, se desface bucăți și se pune la fiert cu puțină sare. După fierbere se scurge apa.
Se dă conopida prin ou și pesmet și se pune într-o cratiță în ulei încins. După ce s-a rumenit conopida se presară zahăr peste. Conopida se poate servi cu smântână și/sau gem.
Rețeta poate fi gata în 10 - 15 minute și poate fi ideală pentru o zi de weekend. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Ministra Muncii: România s-a angajat că va renunţa la posibilităţile de pensionare anticipată
- Primăria Deva cere daune materiale și morale pentru zilele în care telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii nu a mers
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi