Data publicării:
Conopidă pane, la desert. Rețeta de weekend, gata în câteva minute
Un desert sănătos și dulce poate fi pregătit în doar câteva minute. Astăzi vă propunem conopidă cu smântână și dulceață.
Conopida este des folosită la ciorbe, salate, conopidă cu usturoi, diverse preparate ce pot fi servite la micul dejun la prânz sau la cină. Dar astăzi vă propunem conopidă la desert, se arată pe carteadebucateamamei.ro. O rețetă rapidă și inedită, perfectă pentru o zi de weekend. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară!
Ingrediente necesare:
- 1 buc. Conopidă de dimensiuni medii.
- 1 buc. Ou
- Pesmet
- Ulei
- Sare
- Zahăr
- Gem
- Smântână
Cum se prepară rețeta?
Se curăță conopida, se taie verdeața, dar se lasă puțină coadă verde. Ulterior, se desface bucăți și se pune la fiert cu puțină sare. După fierbere se scurge apa.
Se dă conopida prin ou și pesmet și se pune într-o cratiță în ulei încins. După ce s-a rumenit conopida se presară zahăr peste. Conopida se poate servi cu smântână și/sau gem.
Rețeta poate fi gata în 10 - 15 minute și poate fi ideală pentru o zi de weekend. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News