Conopidă murată pentru iarnă. O rețetă foarte simplă și gustoasă
Cum să faci cea mai bună conopidă murată? Iată o rețetă simplă cu o marinată bogată care îi va da un gust dulce-picant.
O marinadă dulce și sară pe bază de apă, sare, zahăr, cuișoare, boabe de piper și foi de dafin este exact ceea ce are nevoie conopida crudă, pentru a o transforma într-o gustare delicioasă.
Conopidă murată poate deveni o completate pentru prânz sau cină.
Ingrediente:
conopidă - 2 bucăți,
ceapă - 2 bucăți,
morcov - 2 bucăți,
sare - 20 grame,
acid citric - 10 grame.
Pentru marinadă:
apă - 1,5 litri,
sare - 20 grame,
zahăr - 20 grame,
piper negru - 8 boabe,
cuișoare - 8 boabe,
frunză de dafin - 2 bucăți,
oțet 9% - 40 ml.
Rețeta, pas cu pas
Spălați conopida, împărțiți-o în buchețele. Se fierbe apa, se adaugă acidul citric și sarea. Apoi se adaugă buchețelele de conopidă și se fierb 3 minute. Pun apoi buchețelele de conopidă într-o strecurătoare pentru a se scurge de apă.
Brioșe tropicale dulci, făcute din banane coapte. Rețeta se face în câteva minute
Ulterior, buchețelele de conopidă se pun în borcanele spălate și uscate. Ceapa și morcovul se curăță, se spală și se taie în cercuri subțiri.
Pentru marinadă, adaugă sare, zahăr, condimente, oțet în apa pusă la fiert.
Cea mai ușoară înghețată de ciocolată: iată cum o fac gospodinele britanice
Se toarnă marinadă fierbinte peste buchețelele de conopidă din borcane, care se acoperă cu capace. Se lasă să se răcească, apoi borcanele se depozitează într-un loc răcoros.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News