Data publicării:

Conjurația trădătorilor și viitorul președinte al României

Autor: Bogdan Chirieac | Categorie: Stiri
WhatsApp

Alianța trădătorilor se manifestă plenar într-o țară ca România, după europarlamentare.

PNL, partid înființat acum 139 de ani – cel mai vechi din Europa – are în componența sa români de toate etniile. Ori, după pierderea unei bătălii, trădarea este, din nefericire, o reacție foarte des întâlnită pe plaiurile mioritice. În PNL, PSD-ul a format din timp o conjurație a trădătorilor, condusă de dl Călin Popescu Tăriceanu. Firește că a fost răsplătit pentru asta cu funcția de al doilea om în stat, președintele Senatului. Organizațiile PNL arondate fostului premier liberal al României s-au dedat la cele mai abjecte comportamente nu politice, ci umane. Faptul - era să zic paradoxal, dar de fapt normal în politica românească - a fost lăudat la scenă deschisă. În definitiv, în politica de la noi, trădarea nu este o rușine, ci de-a dreptul un act de curaj. Ei, bine, Conjurația trădătorilor dorește aducerea PNL cu totul în curtea PSD și învierea USL-ului, desigur, cu dl Ponta candidat la președinție.

PNL-ul este în acest moment în degringoladă. PSD-ul stă la cotitură, oferind ciolane grase, în schimbul renunțării la orice formă de opoziție în România. Dl Băsescu, care a luat un jenant 6%, și asta numai după ce dl Videanu pare să fi trădat PDL la București, nu mai este un concurent politic, ci doar un "rățoi șchiop" în ultimele șase luni de mandat la Cotroceni.
Înspăimântător este că dl Tăriceanu a fost premier al României, dl Stroe a fost ministru de Interne, dl Silaghi a fost ministru al Transporturilor. Oameni de această factură au condus țara, fapt ce explică încă o dată de ce ne aflăm pe ultimul loc în Uniunea Europeană.
Cu un rezultat de 37%, dl Ponta are o șansă la prezidențialele din toamnă. E departe însă de a fi sigur că va ocupa tronul de la Cotroceni. De ce insistă oare un tânăr politician, de doi ani premier al României, de patru ani președinte al celui mai mare partid din țară, de 10 ani parlamentar, să acceadă la prima funcție în stat, bazându-se prin învârteli la masa verde pe alianța cu un grup de trădători dezavuat de tot ce înseamnă, cât înseamnă liberali în România? De ce nu iese dl Ponta într-o bătălie în câmp deschis, unde oricum pleacă din poziția de favorit, și simte nevoia să se bazeze nu pe Partid, nu pe popor, ci pe învârteli tip Traian Băsescu. Poate fiindcă, de când e în politică, dl Ponta așa a obținut victoria: nu în luptă dreaptă, ci în spatele ușilor închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel