Congresul SRCCV 2015 a reunit peste 400 de participanți la Poiana Brașov
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Peste 400 de participanți au fost prezenți, în perioada 15-18 octombrie 2015, la Hotel Sport din Poiana Brasov, unde s-a desfășurat Congresul Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară ( SRCCV ), în colaborare cu Societatea Româna de Flebectomie, eveniment prezidat de Prof. Dr. Vlad Iliescu . În paralel cu Congresul SRCCV 2015 s-a desfășurat și o expoziție medicală specializată la care au participat peste 20 de companii medicale.

Concomitent cu cel de-al 11-lea Congres Național al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară a avut loc cel de-al 7-lea Simpozion al Asistenților de Chirurgie cardiovasculară, ATI și Circulație extracorporeală, prin care a fost stimulată dezvoltarea profesională și creșterea suportului teoretic al acestei categorii extrem de importante în practica medicală. Pe parcursul celor 4 zile de desfășurare a Congresului, au fost susținute peste 82 de prezentări care au promovat multidisciplinaritatea și care au vizat atât schimbul de experiență și informarea despre noutățile apărute în domeniu, cât si dezvoltarea unor tehnici noi, apărute pe plan internațional. Având în vedere că tratamentul bolnavului cu afecțiuni cardiovasculare presupune o abordare complexă, la eveniment au fost prezenți specialiști din domeniile chirurgiei cardiace, chirurgiei vasculare, flebologiei, anesteziei și terapiei intensive, cardiologiei, cardiologiei intervenționale și circulației extracorporeale, reprezentanți de frunte ai unor mari centre de profil din România și străinătate.

Congresul SRCCV a fost deschis de workshop-ul adresat rezidenților "Dezvoltarea abilităților de realizare a anastomozei în chirurgia cardiacă", coordonat de Profesorul Paul Sergeant de la University Hospital Gasthuisberg, Belgia.

Tot în vederea stimulării dezvoltării profesionale a tinerilor medici în proces de formare, Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară a premiat, la finalul Congresului, cele mai reușite 9 e-Postere, având ca prim autor un medic sub 35 de ani.

În paralel cu Congresul SRCCV 2015 s-a desfășurat și o expoziție medicală specializată la care au participat peste 20 de companii medicale prin expunerea celor mai noi aparate, ustensile și tehnologii din domeniul chirurgiei cardiovasculare. Manifestarea științifică este creditată de către Colegiul Medicilor din România cu 24 de credite EMC (Educație Medicală Continuă), iar de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România cu 15 credite EMC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel