Congresul american votează un compromis pentru a evita paralizia statului federal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
congresul sua
congresul sua

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat joi un compromis între democraţi şi republicani pentru evitarea unei paralizii a statului federal în cursul week-end-ului, relatează AFP.

congresul suaCamera a adoptat textul prin „consens unanim“. Aleşii americani sunt în prezent în vacanţa parlamentară, doar puţin dintre ei fiind prezenţi joi. Textul de lege care a fost votat de Senat luni seară urmează a fi trimis acum preşedintelui Barack Obama pentru promulgare, transmite Agerpres.

Acordul va asigura finanţarea statului federal până marţi şi deschide calea pentru un vot săptămâna viitoare pentru asigurarea fondurilor necesare funcţionării administraţiei până la 18 noiembrie.

Republicanii şi democraţii au discutat mai multe zile despre o dispoziţie controversată pentru ajutorarea sinistraţilor catastrofelor naturale recente, precum uraganul Irene, care a lovit coasta de est a SUA la sfârşitul lui august.

În cele din urmă, cele două tabere s-au pus de acord asupra unui compromis care prevede că sinistraţii nu vor mai beneficia de ajutoare pe exerciţiul bugetar din 2011, dar în schimb aceştia au prevăzută o alocaţie de 2,65 miliarde de dolari pentru exerciţiul 2012, care începe la 1 octombrie.

În lipsa unui acord înaine de 1 octombrie, o serie de servicii neesenţiale ale administraţiei ar fi trebuit să-şi închidă porţile, ducând la noi consecinţe nefaste pentru economia SUA, în contextul în care rata şomajului este de 9,1%.

Citeşte şi:

Senatul SUA a aprobat planul de creştere a plafonului de îndatorare

Datoria SUA a depăşit PIB, după majorarea plafonului de îndatorare

Ratingul SUA a fost retrogradat la AA+. Cum va încerca PDL să ne facă să nu simţim că al României este unul de jale: AAUUU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel