Congres PSD. Dăncilă: Vreau să adoptăm modelul german
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Viorica Dăncilă, în Portugalia. Documente bilaterale semnate de premier
Viorica Dăncilă, în Portugalia. Documente bilaterale semnate de premier
Viorica Dăncilă a susţinut, în discursul ei de la Congresul PSD, că îşi să adopte modelul german în domeniul achiziţiilor publice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că Guvernul vrea să adopte modelul german în domeniul achiziţiilor publice.

'Astăzi avem o nouă viziune, o nouă direcţie care trebuie introdusă în dezbaterea publică cu privire la pilonii de dezvoltare pe termen mediu sau lung. România avea mare nevoie de o astfel de viziune, premierul şi Guvernul trebuie să aibă în vedere o direcţie clară - de aceea vreau să vă prezint principalele 100 de măsuri pe care le vom lua în acest an. (...) Primarii mi-au solicitat modificarea legii achiziţiilor publice, actuala legislaţie este o piedică, vreau să adoptăm modelul german în domeniul achiziţiilor publice, vom reduce termenul de rezolvare a contestaţiilor. În 2018 vom adopta legea finanţelor publice locale, legea turismului, vom modifica legea redevenţelor, legea minelor şi vom adopta legea lobby-ului. Vom adopta legea pentru combaterea violentei domestice. În ultimi cinci ani în România au murit peste 1.000 de femei din cauza violenţei domestice. Anul aceasta vrem să intre în vigoare noile legi ale justiţiei', a spus premierul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel