Congres PSD. Bogdan Chirieac: Se întrevede un licăr de speranţă pentru social democraţi. Alt partid se dizolva
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a oferit primele reacţii în ceea ce priveşte congresul PSD, la care social democraţii au ales-o în unanimitate pe Viorica Dăncilă drept candidat la alegerile prezidenţiale. 

"A fost mai aproape de stilul american Congresul. A fost o chestiune mai degrabă europeană, în Palatul Parlamentului. Faptul că a apărut şi soţul doamnei Dăncilă este, dacă vreţi, o caracteristică a stilului american. Am văzut-o şi pe doamna Gabriela Firea, am şi schimbat două cuvinte cu dânsa. Apropo de o ştire pe care am dat-o ieri, legat de faptul că dânsa ar urma să conducă campania electorală a doamnei Dăncilă pe Bucureşti, doamna Firea nu a negat. Oricum, dânsa era o prezenţă notabilă şi remarcabilă la congres, alături de domnul Dan Nica, propus comisar european. El are un parcurs politic impresionant şi inclusiv experienţă ca europarlamentar. A fost o organizare bună, mai puţin aerul condiţionat care nu a funcţionat", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

"Dacă mă va convinge până la capăt, pentru că doamna Dăncilă a avut nişte prestaţii remarcabile, trebuie să recunoaştem, o să o votez. Dar nu am semnat pe listă. Sunt convins că cei prezenţi acolo au semnat. Dacă vreţi, ca o caracteristică, tot încerc să trag o concluzie la ce am văzut, ştiţi ce mi s-a părut? Un licăr de speranţă. Pentru un partid care pierde de o manieră categorică alegerile, vorbim de partidul comunist, mă rog acum i se spune social-democrat, a doua zi i se ia de pe scaun preşedintele, acel partid se putea pulveriza. Ce am văzut acum, cu Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, e o garnitură nouă. Din ce am văzut acolo, e un licăr de speranţă", a mai spus analistul politic. 

Dana Gârbovan, propunerea PSD la Ministerul Justiţiei

Bogdan Chirieac a comentat şi propunerea judecătoarei Dana Gârbovan pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Justiţiei. 

"Cu toţii suntem de acord că doamna Dana Gârbovan este un profesionist şi un om corect. Este ca doamna Mona Pivniceru, o doamnă a dreptului din România. La fel şi Dana Gârbovan, ştie carte multă. Nu ştiu dacă va fi dorită de Klaus Iohannis. De altfel, prin această schimbare, şi înţeleg că dna Birchall nu îşi va da demisia, se poate ajunge la o ciocnire între palatul Victoria şi palatul Cotroceni", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel