Congelați corect vinetele și ardeii: legumele nu-și vor pierde gustul și aroma
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Congelați corect vinetele și ardeii - legumele nu-și vor pierde gustul și aroma. Sursa - Pexels
Congelați corect vinetele și ardeii - legumele nu-și vor pierde gustul și aroma. Sursa - Pexels
Adesea, legumele congelate, în special vinetele, pot deveni amare și se pot transforma în cauciuc. Metoda de congelare, despre care vom vorbi, vă va scuti de astfel de surprize neplăcute.

Dacă folosești aceasta metoda simpla, dar corectă de congelare a vinetelor, veți pune, iarna, pe masă legume gustoase.

În primul rând, spălați vinetele. Puneți-le pe o tavă de copt în cuptorul încălzit la 200 de grade. Coaceți legumele timp de o jumătate de oră. Apoi scoateți vinetele din cuptor și acoperiți-le cu folie pentru ca legumele să se înmoaie.

Cartofi în sos de smântână: o cină gustoasă și ușoară pentru toată familia

Datorită acestui lucru, va fi mai ușor să le curățați. După ce curățați vinetele, puneți-le într-un recipient pentru congelator. Este indicat să acoperiți legumele cu pergament, apoi după dezghețare va fi mai ușor să le despărțiți unele de altele.

Desert fără coacere, gata în 15 minute: ai nevoie de câteva lipii și smântână

Apropo, puteți îngheța nu doar  vinetele, ci și ardeii în acest fel. De asemenea, ardeii copți se curăță de coajă și semințe. 

Legumele semi-gătite sunt perfecte pentru prepararea salatelor și a tocănițelor. La urma urmei, pot fi consumate ca un fel de mâncare separat. Vinetele congelate pot fi păstrate în congelator timp de trei luni. La rândul lor, ardeii congelați pot fi păstrați două luni. Legumele nu-și vor pierde gustul și aroma pe care le aveau vara.

BONUS. Prune murate pentru iarnă. Înlocuiesc măslinele și sunt extrem de bune. Rețeta rapidă

 

Pentru iarnă, puteți pregăti cu ușurință un „înlocuitor de măsline”: prune murate, care pot fi servite cu carne.

Iată o rețetă simplă și rapidă pentru o gustare de iarnă. Pentru a pregăti un astfel de aperitiv, veți avea nevoie de prune mici și necoapte.

Ingrediente:

450 game de prune;

1 lingura de ulei vegetal;

2,5 lingurițe de sare;

4 lingurițe de zahar;

2,5 lingurițe de oțet (9%);

1-2 foi de dafin;

4-5 cuișoare.

 

Prepararea

 

Uscați prunele spălate bine și înțepați-le cu  scobitoare în mai multe locuri. Sterilizați borcanele și puneți în ele prunele pregătite.

Apoi umpleți borcanele cu prune cu apă clocotită și acoperiți-le cu un capac. După 5 minute, începeți să pregătiți marinada.

Plăcintă cremoasă și moale ca un nor: ai nevoie de două mere și câteva ouă 

Cum se prepară marinada:  Apa din borcanele cu prune se toarnă într-o oală mare. Se adaugă zahărul și sarea și lăsați lichidul să fiarbă. Se toarnă apoi oțetul, uleiul vegetal, frunza de dafin și cuișoarele.

Marinada fierbinte se toarnă în borcanele cu prune. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă, se înfășoară cu o pătură și se lasă să se răcească.

Borcanele cu prune trebuie depozitate, apoi, într-un loc răcoros și deschise după două - trei luni. Acest aperitiv are un singur minus: dispare rapid de pe mese. Poftă bună!

 

BONUS. Vinete murate, gata în 30 de minute: o rețetă ușoară, pe care și o gospodină fără experiență o poate pregăti

Vă prezentăm o rețetă simplă de vinete murate, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav. 

Sunt atât de bune, încât este greu să le reziști și vei mânca tot borcanul dintr-o dată.

Ingrediente: 

vinete mici - 5 bucăți,

ardei bulgăresc - 3 bucăți,

ceapă de mărime medie - 3 bucăți,

oțet - 125 ml

ulei vegetal - 60 ml

apă pentru saramură  - 500 ml

usturoi - 8 căței,

sare - 1 lingură,

pătrunjel verde - după gust.

 

Procedura de preparare 

 

Se spală vinetele și se fierb 5 minute. După ce se răcesc, vinetele se taie rondele de aproximativ 1,5 cm grosime. Tăiați mărunt pătrunjelul.

Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se pisează. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați-le cotorul semințele și tăiați-i în jumătăți de inele.


Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase

Preparați acum saramură: apa se combină cu uleiul, oțetul și sarea într-o cratiță. Compoziția se fierbe, apoi se răcește. Pe fundul borcanului sau al recipientului, în care se vor marina vinetele, se pun feliile de ardei gras, apoi rondelele de ceapă și vinetele. Se adaugă usturoiul și se presară peste vinete pătrunjelul.

Castraveți murați, crocanți și delicioși: ce punea bunicile în borcane pentru savoarea legumelor

Repetați straturile până când terminați toate ingredientele. Umpleți, apoi, recipientul cu saramură și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel