Confortul societăţii ''sedează sufletul'', transmite Papa Francisc. Înaltul Pontif a făcut referire și la moartea lui Benedict
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp

Confortul societăţii ''sedează sufletul'', transmite Papa Francisc. Înaltul Pontif a făcut referire și la moartea lui Benedict
Confortul societăţii ''sedează sufletul'', transmite Papa Francisc. Înaltul Pontif a făcut referire și la moartea lui Benedict
În opinia Papei Francisc, confortul societăţii moderne este nociv.    

Papa Francisc a criticat vineri, cu prilejul liturghiei Epifaniei Domnului, confortul societăţii moderne, care, în opinia suveranului Pontif, este nociv, informează DPA.

În fiecare zi, atmosfera în care trăim oferă 'sedative pentru suflet', a spus suveranul Pontif vineri, cu prilejul celebrării liturghiei Epifaniei Domnului, în bazilica Sfântul Petru din Roma.

Papa Francisc a enumerat consumerismul, seducţiile plăcerii, dezbaterile, precum şi idolatria bunăstării.

Toate par să ne spună Nu gândi prea mult, lasă lucrurile aşa cum sunt, bucură-te de viaţă!, a mai spus papa Francisc. Oamenii ar trebui în schimb să-şi pună întrebări şi să accepte lucrurile surprinzătoare şi imprevizibile.

În cuvântarea sa, papa Francisc a inclus şi un fragment dintr-o omilie rostită de predecesorul său, papa emerit Benedict al XVI-lea, care a fost înmormântat joi în bazilica Sfântul Petru, scrie Agerpres. 

Papa Francisc începe o nouă fază a pontificatului, după decesul papei emerit Benedict al XVI-lea.

Odată cu decesul papei emerit Benedict al XVI-lea, papa Francisc începe o nouă fază a pontificatului, fără umbra predecesorului său, o perioadă în care speculaţiile referitoare la abdicarea sa, dar şi opoziţia faţă de reformele sale, s-ar putea dubla în intensitate, relatează miercuri AFP.

Pentru prima dată de la alegerea sa în 2013, Jorge Bergoglio se află la conducerea Bisericii Catolice şi a 1,3 miliarde de credincioşi fără a avea alături un alt bărbat în veşminte albe. Până acum, prezenţa la Vatican a teologului german - care a surprins întreaga lume renunţând la pontificat - a suscitat tulburări, alimentând saga celor "doi papi" cu viziuni divergente.

"Este sfârşitul unei ambiguităţi, a unei epoci în care Benedict al XVI-lea ar fi putut fi instrumentalizat de oponenţii lui Francisc pentru a servi drept standard" pentru cauza lor, a rezumat pentru AFP vaticanistul italian Marco Politi.

În pofida relaţiilor cordiale dintre cei doi, "prezenţa lui Ratzinger, cu viziunea sa doctrinară conservatoare asupra Bisericii şi statura sa intelectuală, a reprezentat într-adevăr o sursă de tensiune în timpul pontificatului papei Francisc, cu o linie pastorală foarte deschisă", a adaugat Politi.

pi; acum, demisia este o posibilitate reală", chiar dacă "starea sa de sănătate nu-l împiedică pentru moment să-şi continue misiunea", a afirmat Politi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel