Conflictul dintre kurzi şi turci. Trump evocă o posibilă mediere americană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Donald Trump a evocat joi posibilitatea unei medieri americane în conflictul dintre Turcia şi kurzi, după lansarea ofensivei de către Ankara împotriva unei miliţii kurde în nord-estul Siriei, relatează AFP. 

Avem una dintre cele trei opţiuni de supravieţuire: trimiterea a mii de soldaţi pentru a câştiga în plan militar, lovirea Turciei foarte greu din punct de vedere financiar şi cu sancţiuni şi convingerea mediatorilor pentru un acord între Turcia şi kurzi!, a scris preşedintele american într-un mesaj postat pe Twitter.

El nu a furnizat detalii privind această opţiune şi nici nu a specificat dacă diplomaţi americani au încercat deja o astfel de mediere. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri, pe Twitter, că armata ţării sale a lansat o ofensivă în nordul Siriei. Turcia a anunţat de asemenea joi că forţele sale continuă ofensiva în Siria, cucerind obiectivele fixate în a doua zi a ofensivei împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), după ce retragerea trupelor americane a permis lansarea unei noi faze periculoase a conflictului care durează de opt ani în regiune, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel