Data publicării:

Conflicte în cuplu, riscuri și consecințe pentru copii. Avocatul Cristian Ene: Disputele determină un reflux energetic negativ asupra copiilor

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Emma Bauso: Pexels
Fotografie de la Emma Bauso: Pexels
Avocatul Cristian Ene a fost invitatul emisiuni Parenting 101 , realizată de DC News.

Ca sistem interpersonal, familia reprezintă contextul în care au loc procesele de dezvoltare și creștere a membrilor săi. Conflictul este o criză în relația dintre părți în care există o contradicție de scopuri și disconfort, suferință. La baza conflictului nu se află doar comunicarea ineficientă, ci și o negestionare a emoțiilor și a nevoilor cuiva. La mijloc, de cele mai multe ori, sunt prinși copiii care acționează ca spectatori ai acuzațiilor, ofenselor, insultelor reciproce.

Despre acest lucru a discutat avocatul Cristian Ene în emisiunea Parenting 101:

”Deseori părinții nasc dispute, dispute care nu sunt soluționate și determină un reflux energetic negativ asupra copiilor. Acesta este un lucru neplăcut în ceea ce înseamnă cadrul familial pentru că ne interesează cel mai mai mult efectele pozitive și negative ale comportamentului părinților asupra copiilor. În momentul când părinții nu înțeleg și nu reușesc să își rezolve propriile dispute, determină până la urmă și o incapacitate de a aplana efectul negativ asupra copiilor.

Problemele părinților ar trebui să rămână în cadrul cuplului, iar către copii ar trebui să se transmită acel mesaj ce permite îmbunătățirea calităților copilului și un mediu climatic cald, propice dezvoltării emoționale pozitive. Nu se întâmplă tot timpul așa. Vorbim practic de un comportament ideal, în care cei doi părinți nu au conflicte între ei, ci au compatibilități, au o dezvoltare emoțională și rațională optimă cuplului, dezvoltare care determină și dezvoltarea parentală și maternală în raport cu copilul. Deseori există o problemă reală: cei doi componenți ai cuplului uită că sunt părinți. În momentul când ai ajuns la această etapă, ar trebui să conștientizezi responsabilitatea pentru o viață întreagă”, a declarat avocatul Cristian Ene.

Vă invităm să urmăriți înregistrarea emisiunii în video-ul de mai jos: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel