Conflict în PSD: Ponta și Geoană s-au certat pe tema semnăturilor pe moțiune
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
geoana cu ponta
geoana cu ponta

Mircea Geoană și Victor Ponta s-au contrazis, luni în BPN al PSD, pe tema retragerii semnăturilor de pe moțiunea de cenzură, lideul PSD acuzându-l pe președintele senatului că își face reclamă pe spatele partidului.

Surse din partid au declarat că Victor Ponta i-a reproşat lui Geoană declaraţiile făcute săptămâna trecută despre eventualitatea retragerii semnăturilor parlamentarilor PSD de pe moţiunea de cenzură iniţiată după angajarea răspunderii Guvernului.

Ponta l-a acuzat pe Geoană că a făcut afirmaţii publice despre eventualitatea retragerii semnăturilor de pe moţiunea de cenzură, deși Biroul Permanent Naţional decisese, lunea trecută, menţinerea procedurii parlamentare a moţiunii.

Potrivit surselor, citate de Mediafax, preşedintele PSD i-a reproşat lui Geoană că îşi face imagine prin punerea în discuţii a unor decizii ale partidului.

În discuţie a intervenit şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, care i-a spus lui Geoană că nu este prima dată când face declaraţii împotriva unor decizii luate de conducerea partidului.

Fără a se pronunţa tranşant pentru retragerea semnăturilor de pe moţiune, Adrian Năstase a invocat câteva argumente juridice, arătând că menţinerea moţiunii de cenzură validează, pe de o parte, poziţia puterii cu privire la angajarea răspunderii, iar pe de altă parte şubrezeşte decizia Curţii Constituţionale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că social-democraţii din Birourile Permanente ale Parlamentului vor vota pentru oprirerea procedurii de angajare a răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, dar că PSD nu îşi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel