Conflict de proporții. Strigătul unui medic după ce a fost umilit
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Conflictul apărut între medicul șef de secție de la Medicină Internă și Radu Crăciun, medic în compartimentul de hematologie, este departe de final.

După ce Creola Crăciun l-ar fi jignit pe Radu Crăciun - după cum arată o înregistrare - medicul a transmis o scrisoare deschisă în care a spuns că nu își dorește altceva decât să fie lăsat să-și facă meseria.

De asemenea, Radu Crăciun îi cere demisia doctoriței care - spune el - l-a umilit în ultimul hal.

"Dacă mai este o urmă de decență în acest oraş şi în această unitate cer de urgenţă demiterea sau demisia acestei persoane care nu face cinste profesiei de medic, din funcţia de şef de secţie, cer intervenţia Comisiei de etică, a Consiliului de Adminstratie, a Colegiului Medicilor, a Consiliului Local Ploieşti şi a Primarului Iulian Teodorescu, care au datoria să se autosesizeze şi să ia măsurile care se cuvin.

Nu cred că cineva poate să aprobe şi să se solidarizeze prin menţinerea acestei DOAMNE în funcţie, cu un asemenea limbaj şi comportament. Menţionez că şi alte persoane din spital au avut parte de manifestări asemănătoare din partea acesteia, manifestări incompatibile cu orice funcţie.

Eu sunt un profesionist pe care nu-l interesează jocurile de putere, politică la orice nivel, dar doresc să fiu lăsat să-mi fac meseria pentru care m-am pregătit, doresc să mi se creeze condiţii pentru practicarea ei şi să nu fiu călcat în picioare de oameni trecători prin unele funcţii.

Rog oamenii politici care au putere de decizie în acest domeniu, greu încercat, al sănătăţii, să numească în funcţii persoane competenţe sau persoane care dau dovadă de onestitate, bun simț şi bune intenţii, pentru a aduce plus valoare, dacă se poate, sau măcar pentru a nu strica ceea ce merge şi ce este bun într-o unitate, doar din capriciu, din dorinţa de a a arăta că el este şeful. Există o vorba: Dă-i omului puterea şi atunci îi vezi caracterul", a transmis medicul Radu Crăciun redacției Ph-online.

Cum a început conflictul

Radu Crăciun a spus că doctorița Creola Crăciun "are conflicte mai vechi cu mai mulţi medici din spital", acesta adăugând că discuţia în care şefa de secţie îl jigneşte a pornit de la faptul că el a sesizat o ilegalitate comisă în spital. Astfel, medicul Radu Crăciun a povestit că recent la Spitalul Municipal Ploieşti a fost angajat un al doilea hematolog, pentru care însă spitalul nu a avut grijă să amenajeze şi să ceară aprobarea unui număr corespunzător de paturi.

Radu Crăciun a povestit că s-a decis angajarea unui nou medic la Hematologie, acest post fiind scos pe ascuns la concurs, iar angajarea s-a făcut ilegal. Medicul a cerut ca în condițiile angăjării unui nou doctor să fie mărit compartimentul de Hematologie, care acum are doar zece paturi, pentru ca pacienții să stea în condiții civilizate, fiecare cu patul său. În schimb, aceștia sunt înghesuiți în condițiile în care cele zece paturi existente nu sunt suficiente.

VEZI ȘI: Medic umilit în ultimul hal. "MARȘ AFARĂ!"-AUDIO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel