Conflict de interese, prescriere. Lege ANI, decizia CCR
Curtea Constituţională a României susţine că modificările aduse Legii ANI privind prescrierea faptelor mai vechi de trei ani ce determină conflictul de interese sunt deficitare din punct de vedere al tehnicii legislative.
CCR a decis marţi că sunt neconstituţionale modificările aduse Legii ANI privind prescrierea faptelor mai vechi de trei ani ce determină conflictul de interese.
"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative sunt neconstituţionale. Pentru pronunţarea acestei soluţii, Curtea a constatat, în esenţă, că prevederile criticate sunt deficitare din punct de vedere al tehnicii legislative, ceea ce conduce la încălcarea prevederilor art. 1 alin. (5) din Constituţie, în componenta privind calitatea legii", se arată într-un comunicat de presă al CCR.
Pe 2 august, preşedintele Klaus Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru completarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News