CONFIRMAT - Avionul lui Abramovich a fost în Israel. Miliardarul este pe lista rușilor sancționați
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels
Foto Ilustrativ/Pexels
Avionul privat al lui Roman Abramovich a fost luni în Israel și a fost nevoit să plece la mai puțin de 24 de ore de la sosire. Omul de afaceri se află pe lista oligarhilor ruși sancționați de occident în urma războiului purtat de Rusia în Ucraina.


A fost confirmat pentru jurnaliștii din Israel faptul că avionul lui Abramovich a aterizat duminică seara pe aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv.Jurnaliștii nu au putut afla dacă la bord se afla și Roman Abramovich care are cetățenie în Israel și Portugalia, potrivit Mediafax.


Miliardarul care deține și clubul londonez de fotbal Chelsea, a fost printre oligarhii adăugați de Marea Britanie pe lista sancțiunilor într-o încercare de a-l izola pe președintele rus Vladimir Putin.


Autoritățile britanice caută elicoptere și avioane care aparțin oligarhilor sancționați

Un site de monitorizare a aparatelor de zbor a înregistrat zborul LX-RAY venind duminică de la Moscova. N12 News din Israel a spus că avionul a fost recent în Turcia. Despre acest aparat se spune că ar aparține lui Abramovich.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Israel nu a comentat informația.


Într-o încercare de a preveni tentativele oligarhilor ruși de a ocoli sancțiunile internaționale, Israel a impus o regulă potrivit căreia avioanele private nu au voie să stea la sol mai mult de 24 de ore. Avionul lui Abramovich a fost nevoit să plece luni din Israel, a mai spus sursa citată.

 

Cât valorează flota de avioane a lui Roman Abramovich. "The Bandit", același sitem de securitate ca Air Force One

Roman Abramovich, unul dintre miliardarii planetei, cu al doilea cel mai mare iaht din lume (Eclipse), deține și o importantă flotă de avioane, în valoare de aproximativ 450 de milioane de euro. Fără îndoială, cel mai cunoscut jet al lui Roman Abramovich este “The Bandit“. Un 767-300ER înmatriculat în Aruba, P4-MES, potrivit DIGI Sport.

Imperiul britanic al lui Roman Abramovich nu mai există! 

Imperiul lui Roman Abramovich fost înghețat ca parte a sancțiunilor impuse oligarhilor ruși apropiați de Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina. La o privire mai atentă, lista bunurilor supuse sancțiunilor Downing Street merge mult mai departe, incluzând conturi curente, vile, companii, maxi iahturi. Active în valoare de miliarde de euro, sau lire sterline în acest caz. 

”Sancțiunile de astăzi arată încă o dată că oligarhii și cleptocrații nu au loc în economia noastră sau în societatea noastră. Cu legăturile lor strânse cu Putin, ei sunt complici la agresiunea sa”, a declarat Liz Truss, secretarul de externe al cabinetului lui Boris Johnson, într-un comunicat.

”Nu mai pot exista locuri liniștite pentru cei care susțin crimele lui Putin”, a adăugat premierul britanic, ”aceste sancțiuni sunt încă o demonstrație a sprijinului nostru pentru poporul ucrainean”, continuă acesta.

Citește știrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel