Conferințe speciale FITS 2021. David Moreno Cia. & Cristina Calleja și Erwin Șimșensohn / Foto
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 26 aug, 14:44
WhatsApp
David Moreno Cia. & Cristina Calleja și Erwin Șimșensohn, director Teatrul de Stat Constanța, au participat joi la o conferință de presă în cadrul FITS 2021.

Evenimentul a fost moderat de criticul de teatru Octavian Saiu.

Alte conferințe de suflet cu invitați inediți

Părintele Constantin Necula, Prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, va avea două conferinţe, sâmbătă şi duminică.

„Sâmbătă, 28 august, la ora 16,00, Părintele profesor Constantin Necula va susţine conferinţa ‘Cum ne restaurăm sufletul după vremuri grele – scurt exerciţiu de admiraţie a lui Dumnezeu’, cu interpretarea unei Pricesne de Ozana Barabancea, în deschiderea evenimentului. Publicul va putea urmări evenimentul la Catedrala Mitropolitană Sibiu.

Seria Conferinţelor speciale ale celei de-a XXVIII-a ediţii a FITS se va încheia în 29 august, ora 12,00, cu un dialog între Constantin Necula şi Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

G Ad:

Printre invitații speciali din cadrul evenimentului se numără ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscopul Sibiului, şi pe Constantin Chiriac, Preşedintele FITS şi Directorul General al Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu. Întâlnirea cu tema ‘Icoană ca speranţă a sufletului’, se va desfăşura la Biserica Sf. Treime şi Muzeul de icoane pe sticlă ‘Pr. Zosim Oancea’ din Sibiel”, se precizează în comunicatul de presă.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va termina duminică seara. Spectatorii au la dispoziţie aplicaţia de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store şi Google Play.

Gala Celebrităților FITS 2021. Program, prețuri bilete

Gala Celebrităților este un eveniment de recunoaştere și de celebrare a contribuției pe care personalitățile distinse cu stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu și-au adus-o la îmbogățirea artei și a culturii universale.

Gala Celebrităților se va desfășura în 27 august 2021, la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu. Evenimentul este deschis și pentru publicul larg, iar biletele sunt puse în vânzare pe www.sibfest.ro și la Agenția Teatrală din Sibiu.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu distinge cu stele pe Aleea Celebrităților următoarele personalități: Denis O'Hare (2020), Jan Lauwers (2020), Israel Galván (2021), Akram Khan(2021), Helmut Stürmer (2021), Charlotte Rampling (2021), Yoshi Oida (2021).

La Gala Celebrităților din 27 august vor fi prezenți Charlotte Rampling, Israel Galván, Denis O'Hare, Helmut Stürmer, alături de alte oficialități locale și naționale, diplomați, invitați speciali. Actrița Ana Ularu va primi Premiul „Virgil Flonda”, iar regizorul Bobi Pricop, Premiul „Iulian Vișa”, cu același prilej. Evenimentul va fi înregistrat și transmis ulterior de Televiziunea Română.

Ceremonia de acordare a stelelor va avea loc în aceeași zi, 27 august, ora 18.00, pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății. Aleea Celebrităţilor este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, gândită ca un loc permanent de recunoaştere a contribuţiilor pe care personalități marcante ale culturii și ale artei au adus-o la îmbogățirea patrimoniului universal și numără anul acesta 50 de stele.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună” și are o triplă dimensiune – fizică, hibridă și online.

Accesul la evenimentele FITS 2021

Accesul la evenimentele organizate în spații închise se face în baza unui document de identitate, precum și a prezentării unuia dintre următoarele documente:
- dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-COV2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare),

- dovadă oficială a unui test PCR negativ - efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea evenimentului,

- dovadă a rezultatului negativ certificat de o unitate medicală a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea evenimentului,

- dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor brățări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid. Acestea se vor putea ridica din următoarele puncte: Parcarea Pieței Teatrului, Parcul Astra, Fabrica de Cultură IACM Construcții SA – UniCredit.
 
Purtarea măștii de protecție în săli este obligatorie, iar accesul se face cu respectarea unei distanțe de minim 1,5 metri și cu dezinfectarea mâinilor în punctele special amenajate.

Vezi AICI programul complet și prețurile biletelor.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro