Conferințe dedicate francofoniei, la BCU „Carol I”
Autor: Flaviu Predescu | Publicat pe: 27 mai 2022, 13:29
WhatsApp

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Agenţia Universitară a Francofoniei au organizat „Lumea antreprenoriatului : Noi oportunităţi pentru tinerii francofoni ?”, joi, 26 mai, în Aula BCU.

„Aceasta a fost prima conferință din seria „Les jeudis de la francophonie”, alcătuită din conferințe programate lunar. Cu acest prilej profesioniștii francofoni din diferite domenii de afaceri vor prezenta legăturile lor cu lumea francofonă și oportunitățile disponibile pentru studenți și tineri profesioniști.

În cadrul conferinței de astăzi, Adela JANSEN, consilier și profesor asociat, și Dana PETCU, director regional Guerlain România, au propus strategii prin intermediul cărora să inspire auditoriul prezent să înțeleagă diverse sectoare socio-profesionale, precum lumea afacerilor, profesii liberale și start-up-uri.

Simpozionul a fost moderat de Mohamed KETATA, Director al Agenţiei Universitare a Francofoniei - Biroul Europa Centrală și Orientală.

G Ad:

Prezențe semnificative

La eveniment au participat: Julien CHIAPPONE-LUCCHESI, Director general al Institutului Francez din România, membri ai Academiei Oamenilor de Știință din România, reprezentanţi ai mediului universitar respectiv ai organizaţiilor francofone, precum și studenți ai ASE-FABIZ cu predare în limba franceză.

„Subliniem că această serie de conferințe provine dintr-o dorință și o nevoie: împărtășirea experiențelor, precum și necesitatea de învățare, descoperire și înțelegere în mod deosebit a culturii francofone. Preşedinția Agenţiei Universitare a Francofoniei este deținută în prezent de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, fapt ce reprezintă o oportunitate de a încuraja, mai mult ca niciodată, excelența în educație dar și francofonia”, a declarat Mireille Rădoi, Directorul general al BCU „Carol I”.

Următoarea întâlnire va avea loc joi, 30 iunie, având ca invitat special pe Dana GRUIA DUFAU, avocat, membru al Consiliul Director CCIFER (Camera Franceză de Comerț și Industrie în România)”arată un comunicat BCU „Carol I”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro