Condus pe timp de noapte. Titi Aur: O tensiune permanentă. Unele companii OBLIGĂ şoferii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Titi Aur, despre condusul pe timp de noapte. Sursa: pixabay
Titi Aur, despre condusul pe timp de noapte. Sursa: pixabay
Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat pentru DC NEWS cum se conduce corect pe timp de noapte, dar şi când ar trebui să evităm să ne urcăm la volan după lăsarea serii. 

Cum se circulă pe timp de noapte

"În primul rând, pe timp de noapte trebuie să ştim că depindem de ceilalţi participanţi la trafic şi de tipul de lumină pe care o au la faruri. Chiar şi maşina din faţa ta poate avea stopurile diferite de ale tale, mai luminoase, mai puţin luminoase. Depinde şi de fiecare individ. Sunt şoferi care preferă să conducă noaptea pentru că sunt mai relaxaţi. Alţii spun că  nu conduc noaptea niciodată. Nu e o regulă generală despre condusul noaptea. 

Ce este sigur este că, vizibilitatea fiind redusă, eşti mai solicitat. O căruţă, o bicicletă, te ţin într-o tensiune permanentă. Sunt companii care obligă pe cei care folosesc maşinile de serviciu să nu circule noaptea, tocmai pentru că este considerată mai dificilă circulaţia noaptea", a explicat specialistul.

Când evităm condusul pe timp de noapte

"Evităm să conducem noaptea când ştim că avem probleme. Când stăm mai rău cu vederea, când suntem mai stresaţi, când nu avem îndemânare bună.

Depinde de la caz la caz, dar cert este că noaptea trebuie să avem iluminatul nostru pus la punct, adică faza scurtă să fie cu adevărat scurtă, nu să îi orbească pe ceilalţi. Faza lungă o folosim doar când suntem singuri pe şosea, ca să nu deranjăm pe nimeni. Maşinile noi au sistem automat la faruri, trece de pe faza lungă pe faza scurtă când apare o altă maşină", a conchis Titi Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel