Condimentul care poate produce paralizie musculară sau convulsii
Anasonul (Pimpinella Anisum) este o plantă anuală, aromatică, erbacee, originară din Orientul Apropiat de unde s-a răspândit de jur împrejurul Mediteranei și apoi în toată Europa, fiind considerată drept planta aromatică (condiment) cea mai prețioasă. Ca plantă medicinală, este utilizat frecvent, însă uleiul de anason nu este lipsit de efecte secundare.
Anasonul nu este indicat în gastrite, ulcer gastric şi duodenal, scrie bzi.ro. În doze prea mari, uleiul de anason poate să ducă la apariţia unor manifestări toxice concretizate iniţial prin fenomene de paralizie musculară, tremur, stare de euforie sau somnolenţă.
De asemenea, nu este recomandabil în sarcină sau luat împreună cu suplimente cu fier.
Ingerarea în cantități mari a uleiului de anason poate provoca greaţă şi vărsături, convulsii şi chiar edem pulmonar.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News