Condamnat pe viaţă, afacere cu droguri în trei penitenciare. Cum ajungeau la deținuți, chiar sub nasul gardienilor. DIICOT a intrat pe fir
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Procurorii DIICOT efectuează 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv la trei penitenciare, în cadrul unei anchete care vizează destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri.

Potrivit unor surse judiciare, au loc descinderi la penitenciarele din Galaţi, Brăila şi Giurgiu. Liderul reţelei care distribuia droguri deţinuţilor ar fi un bărbat condamnat pe viaţă.

Conform unui comunicat al DIICOT, la sfârşitul anului 2022, într-un penitenciar a fost creată o structură infracţională specializată în introducerea în spaţiile de deţinere a unor importante cantităţi de droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive care erau distribuite deţinuţilor în schimbul unor importante sume de bani.

Drogurile şi etnobotanicele au fost impregnate în foi de hârtie şi remise deţinuţilor cu ocazia vizitelor efectuate de aparţinători, scrie Agerpres. De asemenea, o parte importantă a drogurilor şi/sau substanţelor cu efecte psihoactive introduse în penitenciare a fost traficată către alte unităţi de deţinere, prin intermediul deţinuţilor care erau transferaţi în vederea soluţionării diverselor afaceri judiciare pe care la aveau în faţa instanţelor din ţară.

Audierile în cauză urmează a fi realizate la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi. 

Citește și:

Colete cu droguri, expediate din Spania

Potrivit anchetatorilor, după ce drogurile ajungeau în ţară şi erau depozitate în siguranţă, cei doi lideri ai grupului veneau cu avionul în România pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare. La data de 2 decembrie 2022, a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în ţară cantităile de aproximativ 4.750 de grame de rezin de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis şi 490 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (3 CMC). „Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea msurilor asiguratorii, confiscarea şi distrugerea cantităţii de aproximativ 5.800 de grame de droguri de risc şi de mare risc (rezin de canabis, canabis, 3-CMC şi amfetamine), precum şi obligarea inculpaţilor la plata cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 30.910 lei”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT împreun cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităii Organizate Brăila au efectuat 13 percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1.070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu  substanţe cu efect psihoactiv de tip Cristal şi bancnote rulate destinate prizării care conţineau urme de substanţă pulverulentă de culoare albă, 8 grindere şi suma de 5.245 de lei. Citește mai departe>>

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel