Condamnat la închisoare cu executare pentru o mită de 50 de lei
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Trafic - foto ilustrativ
Trafic - foto ilustrativ
Un bărbat din Mureș a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a dat mită 50 de lei unui polițist. 

Curtea de Apel Târgu Mureş a dispus condamnarea unui bărbat, persoană fără calitate specială, la o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Hotărârea este definitivă.

În fapt, la data de 18.10.2016, directorul executiv adjunct al Poliţiei Locale Târgu Mureş a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş cu privire la faptul că un agent din subordine l-a informat că, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu, a depistat în trafic pe inculpat, conducând o autoutilitară într-o zonă cu restricţii din municipiul Târgu Mureş. Cu această ocazie, bărbatul a oferit poliţistului, odată cu actele, şi suma de 50 de lei, în scopul de a nu-i aplica sancţiunea contravenţională prevăzută de lege.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş s-au deplasat la acea locaţie şi au constatat faptul că susnumitul a oferit cu titlu de mită suma de 50 de lei unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei Locale Târgu Mureş, pentru a nu-i aplica măsurile legale.

Vezi și: Eurovision 2019. BBC: Cel mai mare festival al kitsch-ului. Madonna, surpriza ediției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel