Data publicării:

Condamnat în dosarul lui Fenechiu, dar se ocupă de banii Catedralei Neamului

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Ioan Turbatu, fostul director general al fostei Societăţi de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Moldova, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul “Transformatorul”,  se ocupă de ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, lucrare  finanțată cu bani publici, scrie Ziarul de  Iași.  

Condamnat, alături de fostul ministru Relu Fenechiu, la şase ani de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, Ioan Turbatu este acum responsabil al departamentului economic de la Catedrala Mântuirii Neamului şi persoana prin mâinile căreia trec toate contractele de achiziţii sau ofertele pentru licitaţii, scrie Ziarul de Iaşi.

 La Patriarhie, inginerul Ioan Turbatu, consilier patriarhal, primeşte toate ofertele înaintate de firmele care vor să lucreze la catedrală. Tot el este cel care a întocmit caietul de sarcini pentru ultima licitaţie importantă desfăşurată în cadrul proiectului, cea de construire a suprastructurii Catedralei Mântuirii Neamului, mai scrie sursa citată.

 „Solicitările se vor înainta prin poştă, fax sau în format electronic prin e-mail la adresa [email protected], în toate cazurile cu menţionarea identităţii participantului care adresează întrebarea/solicitarea“, se arată în documentaţia de selecţie a participanţilor pentru construirea suprastructurii Catedralei Mântuirii Neamului.

Ce spune Patriarhia Română

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat că inginerul Ioan Turbatu este „un bun profesionist“ şi că a fost angajat la Catedrala Mântuirii Neamului înainte de a fi trimis în judecată şi apoi condamnat în dosarul „Transformatorul“, venind atunci „din mediul privat“. „Până la definitivarea judecăţii, când se va da o sentinţă finală, ţinem cont de prezumţia de nevinovăţie. Domnul Turbatu este un bun profesionist, reuşita de până acum în acest proiect datorându-se şi dumnealui. După realizarea infrastructurii construcţiei costurile lucrărilor au scăzut cu 20%, asta şi datorită domnului Turbatu. În orice stat democratic se ţine cont de prezumţia de nevinovăţie“, a spus Stoica, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel