Concurs pentru șefia Secției de anchetă. Bogdan Pîrlog a cerut recuzarea unor membri din comisie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
CSM
CSM
Procurorul Bogdan Pîrlog, candidat pentru șefia Secției de anchetare a magistraților, a precizat pentru MEDIAFAX că a formulat o cerere de recuzare a unor membri CSM care fac parte din comisia de concurs, între care și pe președintele Consiliului, Lia Savonea.

Procurorul Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat, marți, la sediul CSM pentru a susține, în fața comisiei de concurs din CSM, interviul pentru funcția de șef al Secției, deoarece așteaptă un răspuns privind recuzarea unor membri. Procurorul a precizat, pentru Mediafax, că a cerut recuzarea Liei Savonea (președinte CSM), Simona Marcu și Nicoleta Țînț.

Adina Florea, Sorin Iasinovschi și Bogdan Pîrlog sunt cei trei candidați pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Aceștia sunt programați pentru a susține, marți, interviurile în fața unei comisii formate din membrii CSM.

Inițial, Pîrlog a fost respins deoarece nu ar fi avut 18 ani vechime, însă acesta a formulat contestație. Plenul CSM a decis admiterea contestației procurorului Bogdan Pîrlog. Interviurile au loc în contextul în care funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curții Constituționale Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel