Concurs macabru în Rusia. S-au întrecut la săpat morminte / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Concurs macabru în Rusia. S-au întrecut la săpat morminte / Sursă foto: Captură Twitter
Concurs macabru în Rusia. S-au întrecut la săpat morminte / Sursă foto: Captură Twitter
Locuitorii din Novosibirsk s-au aventurat la un concurs macabru. Aceștia s-au întrecut în rapiditatea la săpat morminte.

Cei mai puternici bărbați din Siberia și-au pus lopețile la lucru vineri, 14 mai 2021, testându-și priceperea la săpat de morminte la un crematoriu din cel de-al treilea oraș ca mărime din Rusia, Novosibirsk. Organizatorii competiției, care se desfășoară în fiecare an, spun că scopul său este de a crește prestigiul profesiei, de a îmbunătăți performanța la locul de muncă a săpătorilor de morminte și de a atrage generațiile mai tinere către cariere în industria funerară, a informat agenția de știri TASS.

Echipa din Omsk a câștigat premiul 1 și a obținut 30.000 de ruble (400 de dolari), după ce a stabilit un nou record prin săparea unui mormânt în mai puțin de 38 de minute, a raportat TASS, citând pe directorul crematoriului. Săpători din regiunile Tomsk și Novosibirsk, precum și din Republica Altai au fost, de asemenea, reprezentați la eveniment.

Fiecare echipă, compusă din doi bărbați, a trebuit să sape o gaură de dimensiunea unui sicriu cu dimensiuni exacte de 200 centimetri lungime, 80 centimetri lățime și 160 centimetri adâncime. În plus față de dimensiune și viteză, mormintele au fost evaluate pe baza tehnicii și preciziei.

Competiția de anul trecut a avut loc în orașul siberian Tomsk, unde câștigătorul a săpat un mormânt în mai puțin de 52 de minute, notează TheMoscowTimes.

Anul trecut evenimentul a fost amânat

În 2020, competiția „Grave Mayhem” trebuia inițial să aibă loc în Extremul Orient al Rusiei, dar organizatorii au efectuat mai multe modificări de locație și de programare.

Cinci echipe din regiunea siberiană au mers la un cimitir local pentru a săpa morminte de 2 metri lungime, 0,8 metri lățime și 1,6 metri adâncime. Câștigătorul, un tânăr din orașul natal din Tomsk, a săpat mormântul în 52 de minute, în timp ce învinsul a săpat în 68 de minute.

În urmă cu o lună, la Soci, în Federația Rusă, a avut loc festivalul de închidere a sezonului de schi. Sute de oameni au mers pe pârtie în costume de baie. Festivalul, organizat la 1.170 de metri altitudine, este deja la a patra ediție. În 2018, evenimentul a intrat în Cartea Recordurilor, după ce aproape 2.000 de oameni au coborât în acelaşi timp pe pârtie, îmbrăcaţi doar în costume de baie (citește mai multe AICI).

VEZI ȘI  -  Deputat spaniol, cenzurat pe Twitter pentru că a scris că bărbații „nu pot rămâne însărcinați“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel