Concurs de săpat morminte, în Siberia. Echipa câștigătoare a stabilit un record / Video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de icsilviu de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de icsilviu de la Pixabay
Groparii din Siberia s-au întrecut într-o nouă ediție a concursului de săpat morminte. Echipa câștigătoare a stabilit și un record. 

Competiție macabră în Siberia. Groparii din mai multe regiuni s-au împărțit în echipe și au luptat, făcându-și meseria cât mai bine, pentru a ieși câștigători. 

Groparii din Siberia și-au testat priceperea săpând morminte, lângă o morgă din orașul Novosibirsk.

Concursul de săpat morminte, care se desfășoară anual, are scopul de a crește atât prestigiul profesiei de gropar, de a îmbunătăți performanțele muncitorilor, dar și de a atrage tinerele generații spre cariere în industria funerară, a informat agenția de știri TASS, citată de The Moscow Times. 

400 de dolari pentru echipa câștigătoare

 

La eveniment au fost gropari din regiunile Tomsk, Novosibirsk, Republica Altai și Omsk. 

Premiul pentru primul loc, în valoare de 30.000 de ruble, respectiv 400 de dolari, a fost câștigat de echipa din Omsk, care a și stabilit un nou record. Echipa câștigătoare a săpat un mormânt în mai puțin de 38 de minute. 

Echipele sunt formate din doi bărbați 

 

Toate echipele, formate din câte doi bărbați, au săpat gropi cu dimensiuni exacte, în care să încapă un sicriu. Evaluarea a fost făcută în funcție de viteză, precizie și tehnica săpării. 

Anul trecut, competiția a avut loc în orașul siberian Tomsk. Atunci, echipa câștigătoare a săpat un mormânt în aproximativ 52 de minute.

Iată clipul

Concursuri de săpat morminte, și în Ungaria și Slovacia

Concursurile de săpat morminte se găsesc și în Ungaria și în Slovacia. 

Spre exemplu, în urmă cu doi ani, 36 gropari din Ungaria au participat la competiția anuală de săpat morminte, într-un cimitir public. Ei au fost împărțiți, asemenea concursului din Siberia, în echipe de câte două persoane. 

Echipele din Ungaria au primit lopeți, greble, târnăcoape şi topoare. Participanții aveau de făcut gropi lungi de doi metri, adânci de 1,6 metri şi late de 80 de centimetri.

Juriul a desemnat echipa câștigătoare în funcție de viteză și de estetică.

De asemenea, în Slovacia, conform informațiilor din presă, în anul 2016, o competiție de acest gen a fost organizată în cadrul unui târg pentru servicii funerare.

La concurs au participat zece echipe din Slovacia, Ungaria și Polonia, iar condițiile au fost asemănătoare cu cele menționate mai sus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel