Concert de muzică clasică din Sankt Petersburg, denigrat de susținătorii lui Putin. Spectacolul a fost anulat
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 05 iun 2022, 09:08
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Susținătorii Federației Ruse au denigrat un concert de muzică clasică ce trebuia să aibă loc în Sankt Petersburg.

Un concert de muzică clasică din Sankt Petersburg, la care trebuia să participe Vassily Sinaisky, un dirijor de renume internațional, a fost anulat după ce acesta a fost denigrat de susținătorii lui Putin pentru că a condamnat războiul din Ucraina, anunță BBC.

Pe site-ul oficial al Filarmonicii Academice din Sankt Petersburg se spune simplu că spectacolul este anulat din cauza „stării de sănătate" a lui Sinaisky.

Site-urile de știri rusești Kommersant și MK notează că Sinaisky a fost atacat pe rețelele de socializare după ce a condamnat invazia rusă din februarie. Criticii săi au cerut ca concertul să fie anulat.

Concertul ar fi trebuit să celebreze cea de-a 140-a aniversare a orchestrei. Sinaisky a mai dirijat anterior Filarmonica BBC.

Într-o declarație de pe site-ul Filarmonicii Janacek din Ostrava, la 28 februarie, acesta a declarat că „evenimentele actuale se simt ca o invazie josnică într-un stat suveran, care provoacă doar durere și tragedie pentru mii de oameni", scrie Mediafax.

Putin: Forțele antiaeriene ruse „sparg ca pe nuci“ armele livrate Ucrainei de alte state

Forţele antiaeriane ruse au doborât zeci de arme livrate Ucrainei de alte state şi "le sparg ca pe nuci", a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui scurt fragment dintr-un interviu al său pentru postul de televiziune "Rossia-1", fragment difuzat sâmbătă, informează Reuters.

Agenţia de presă rusă RIA Novosti, care a difuzat prima aceste afirmaţii, a citat răspunsul lui Vladimir Putin la o întrebare referitoare la armele livrate Ucrainei de alte ţări. Potrivit lui Putin, Rusia se descurcă fără probleme cu aceste arme şi a distrus deja zeci dintre ele.

Chiar dacă tipul exact de arme nu a fost precizat în fragmentul difuzat sâmbătă, Rusia a susţinut de mai multe ori că a distrus atât aeronave, cât şi rachete lansate de Ucraina.

Prima parte a interviului lui Putin a fost difuzată vineri şi încă una va fi difuzată duminică, potrivit TASS. În anunţul postului de televiziune se spune că Putin va răspunde la întrebări legate de livrările de arme din SUA pentru Ucraina.

Rusia a lansat la 24 februarie o vastă ofensivă împotriva Ucrainei, justificând-o prin necesitatea de a proteja de un pretins "genocid" populaţia rusofonă din Donbas, regiune din estul ţării, controlată parţial din 2014 de separatişti proruşi, pe care Moscova i-a susţinut de la început (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?