25 Octombrie. Concert Caritabil pe scena Atheneului Român în prezența Familiie Regale
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
În 2022, Concertul Regal Caritabil aduce pe scena Ateneului Român muzicieni de valoare din noua generație, care au cunoscut succesul pe scenele lumii: violoncelistul Andrei Ioniță, soprana Diana Alexe și tenorul George Vîrban. Alături de ei, Orchestra New Hope, dirjată de David Crescenzi.

Concertul va avea loc marți, 25 octombrie 2022, ora 19:00 la Ateneul Român, în prezența Familiei Regale a României.

Aflat la a XIII-a ediție, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile strânse în urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundația oferă burse de studiu celor mai talentați tineri artiști români, aflați în situații materiale dificile.

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini și promova acești tineri artiști talentați, care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul.

Peste 300 de tineri, care studiază muzică sau arte vizuale în licee și universități din România, au fost ajutați să-și depășească greutățile financiare și să continue să-și exprime valoarea artistică. O nouă generaţie de artişti din toată ţara, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Tinerii artişti susținuți prin programul Tinere Talente au reușit performanțe extraordinare după ce au fost sprijiniți prin burse de studiu, mentorat şi promovare.

Andrei Ioniță, Diana Alexe și George Vîrban, pe scena Atheneului

Descris de publicația The Times drept "unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu", Andrei Ioniță a fost desemnat "BBC New Generation Artist" pentru perioada 2016-2018. Andrei Ioniță a interpretat concerte alături de Filarmonica din München, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestra Mariinsky, Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, Filarmonica Cehă, Orchestra Simfonică Radio din Viena și Orchestra Filarmonicii din Tokyo; a colaborat cu dirijori precum Valeri Gherghiev, Mikhail Pletnev și Nicholas Collon.

Diana Alexe are 27 de ani și s-a născut în municipiul Adjud. A studiat canto clasic la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din Capitală iar după absolvire și-a continuat pregătirea la Universitatea Națională de Muzică Bucureștio. Bursieră a Fundației „Principesa Margareta a României”, soprana Diana Florentina Alexe este în prezent angajată a Operei de Stat din Viena. 

La numai 27 de ani, tenorul George Vîrban are o carieră impresionantă. Angajat al Operei de Stat din München, cu recitaluri susținute în Franța, Germania, Belgia, Rusia, China, George Vîrban este și solistul corului Evia – Parohia Brâncuşi, din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel