Concert Axia Marinescu, de ziua Europei, la Paris
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Ziua Europei  a fost marcată la Paris printr-un concert excepţional al pianistei  Axia Marinescu,  organizat, în parteneriat, de Ambasada României în Franţa şi de Institutul Cultural Român de la Paris. Concertul a avut loc la Sala Bizantină a  Palatului de Béhague,  una din cele mai admirate săli private de concerte de la Paris.

(w670)

Axia Marinescu a interpretat un program variat din mari compozitori precum Maurice Ravel (Sonatine), George Enescu (Carillon nocturne op. 18), Fréderic Chopin (Ballade no. 2 op. 38 în Fa major) şi Franz Schubert (4 Impromptus op. 90), cu o prestaţie strălucită care a entuziasmat publicul.

(w670)

Concertul a avut loc în prezenţa Ambasadorului României la Paris, E.S. domnul Luca Niculescu, şi a unui public deosebit cuprinzând membri ale corpurilor diplomatice acreditate la Paris şi pe lângă OCDE. Remarcăm, de asemenea, prezenţa comisarului francez pentru Sezonul Încrucişat România-Franţa, Jean-Jacques Garnier, ai unor reprezentanţi ai Institutului Francez de la Paris, precum şi cea a unor membri marcanţi ai diasporei româneşti din Franţa.

(w670)

Axia Marinescu s-a născut la Bucureşti şi a studiat cu personalităţi importante ale scenei muzicale internaţionale la Conservatorul din Lausanne (fiind admisă la doar 17 ani direct la clasa de Master), Ecole Normale de musique de Paris şi Conservatorul Regal de Muzică din Bruxelles, pe care l-a absolvit în 2013 cu distincţia Magna cum laude. Pianista este de asemenea absolventă a Facultăţii de filosofie din cadrul Universităţii Sorbona din Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel