Concert aniversar Woodstock 50, anulat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marele concert aniversar care ar fi trebuit să marcheze împlinirea a 50 de ani de la festivalul Woodstock a fost anulat, a anunţat miercuri unul dintre coorganizatorii evenimentului, după o multitudine de eşecuri suferite în cadrul proiectului, care au variat de la retragerea unor staruri din line-up şi până la schimbarea locului în care urma să aibă loc acest show muzical, informează AFP.

'Suntem trişti că o serie de eşecuri neprevăzute au făcut imposibilă organizarea festivalului pe care noi l-am imaginat', a declarat, într-un comunicat, Michael Lang, unul dintre organizatorii ediţiei originale a festivalului Woodstock. La 25 iulie, organizatorii au anunţat un nou spaţiu în care ar fi trebuit să aibă loc acest concert - Merryweather Pavilion din Columbia, un oraş din statul Maryland -, după ce autorizaţia de susţinere a show-ului la Vernon, o localitate din nordul statului New York, le-a fost refuzată de mai multe ori. Organizatorii concertului Woodstock 50, care ar fi trebuit să aibă loc între 16 şi 18 august, au ales iniţial localitatea Watkins Glen din nordul statului New York, la aproximativ 230 de kilometri de situl original, situat în Bethel, un oraş aflat în sud-vestul aceluiaşi stat american.

Însă spaţiul ales părea subdimensionat în raport cu ambiţiile festivalului, ai cărui organizatori mizau pe prezenţa unui număr de 150.000 de spectatori, în momentul în care compania de producţie a acestui show a afirmat că era imposibil ca spaţiul desemnat să găzduiască mai mult de 65.000 de persoane. În plus, organizatorii nu au putut niciodată să obţină permisul necesar pentru susţinerea acestui mega spectacol pe fostul circuit de Formula 1, ai cărui proprietari au cerut în cele din urmă anularea contractului. Pe lângă îndelungata incertitudine legată de spaţiul în care ar fi trebuit să aibă loc concertul, echipa organizatoare s-a confruntat şi cu dificultăţi de finanţare. Principalul partener finanţator al proiectului, Amplifi Live, filială a grupului japonez Dentsu, s-a retras din proiect, luând cu sine cele 18 milioane de dolari pe care le-a investit iniţial.

Compania de producţie a show-ului, Superfly, s-a retras la rândul ei din echipa de organizare, punând sub semnul întrebării fezabilitatea proiectului. Înainte de anunţarea acestei anulări definitive, incertitudinile planau şi asupra participării artiştilor anunţaţi în prima parte a acestui an, printre vedetele care şi-au anulat participarea la eveniment numărându-se Jay-Z, Miley Cyrus şi Santana. Michael Lang a precizat miercuri că organizatorii i-au eliberat pe toţi artiştii implicaţi în acest proiect de obligaţiile lor contractuale, 'pentru ca participarea fiecăruia dintre ei să fie voluntară'.

Mulţi dintre artiştii din line-up i-au anunţat pe producători că renunţă la acest eveniment, a adăugat Michael Lang, precizând că toţi artiştii au fost plătiţi în avans. Michael Lang, considerat 'sufletul festivalului Woodstock' din 1969, le-a cerut artiştilor contractaţi pentru evenimentul din 2019 să doneze 10% din onorariile lor în beneficiul HeadCount, o asociaţie civică şi muzicală, sau în beneficiul oricărei alte organizaţii de caritate. Cu ocazia primului festival Woodstock, desfăşurat între 15 şi 18 august 1969, aproximativ 500.000 de persoane s-au îndreptat spre Bethel, New York, pentru a asista la acel spectacol extraordinar care a rămas, după o jumătate de secol, cel mai marcant eveniment cultural din cultura hippie a anilor 1960 şi 1970. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel