Concept în trafic: Fac aşa că aşa fac toţi. Costin Tătuc, avertisment: Risc major de accidente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Costin Tătuc, consilier de siguranţă rutieră, a tras un semnal de alarmă privind un concept împământenit printre şoferi: fac aşa, că aşa fac toţi. 

"Oamenii s-au obişnuit în felul următor. Semnalizează când rotesc volanul. Nu mai ridici mâna de pe volan, acţionezi pârghia când mişti volanul. Nu, semnalizarea trebuie să se facă din timp. Legea prevede acest lucru. Mai mult decât atât, înainte de a semnaliza trebuie să te şi asiguri. Mai e o problemă. Oamenii încearcă să exploateze spaţiile libere, şi atunci ce fac? Atunci când virează, aruncă o privire scurtă, de multe ori cu coada ochiului, semnalizează şi trag de volan. De foarte multe ori se întâmplă accidente pentru că şoferii nu acordă atenţie unghiului mort.Oglinzile nu pot acoperi întreaga zonă din jurul maşinii, astfel încât să ai vizibilitate totală, şi dacă nu eşti atent să te uiţi şi în stânga să vezi dacă în paralel cu tine nu se află şi altă maşină, există un risc major de accidente", a explicat consilierul în siguranţă rutieră. 

Problemele, din cauza relaxării în trafic 

"În şcoală înveţi să conduci corect, sau aşa se presupune. După ce se ajunge în trafic, te laşi uşor uşor, pentru că aşa fac şi alţii. E şi un concept comercial: fac aşa, că aşa fac toţi. Şi dacă vezi că unul nu semnalizează, tu de ce ai face-o? Dacă altul se încadrează aiurea, o faci şi tu. Am treabă un minut, las şi eu maşina pe avarii aici. Şi nu am stat decât un minut, ce dacă mai aşteaptă şase, şapte după mine", a mai declarat Costin Tătuc la DC NEWS

Mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel