Concedieri masive la un mare producător de medicamente
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Producătorul mondial de medicamente, Teva, concediază un sfert din personal şi suspendă plata dividendelor.

Grupul Teva Pharmaceutical Industries, cel mai mare producător mondial de medicamente generice şi totodată cea mai mare companie din Israel, a anunţat joi că intenţionează să elimine 14.000 de locuri de muncă la nivel mondial, adică aproximativ un sfert din efectivele sale, în următorii doi ani, informează Reuters.

De asemenea, Teva a mai anunţat că va suspenda plata dividendelor pentru acţiunile ordinare şi pentru certificatele de depozit în cadrul unui 'plan de restructurare complet destinat să reducă în mod semnificativ costurile' cu trei miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro) până la sfârşitul lui 2019.

Directorul general de la Teva, Kare Schultz, a apreciat că reducerea cu un sfert a personalului este 'crucială pentru restabilirea securităţii financiare şi stabilizarea afacerilor noastre'. În prezent, Teva se confruntă cu datorii de aproape 35 de miliarde de dolari după ce anul trecut a achiziţionat Actavis pentru 40,5 miliarde de dolari.

Principala confederaţie sindicală din Israel a ameninţat că va declanşa o grevă generală în ziua de duminică, care marchează începutul săptămânii de lucru în Israel, pentru a protesta faţă de ceea ce numeşte cel mai mare val de concedieri anunţate în ultimele decenii în Israel. Producătorul de medicamente nu a precizat câţi angajaţi din Israel vor fi afectaţi de măsurile de restructurare. Teva are aproximativ 53.000 de angajaţi la nivel mondial şi în 2016 a realizat venituri totale de 21,9 miliarde de dolari.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel