Conacul din Londra al miliardarului rus Deripaska a fost ocupat de către un grup de anarhiști. Poliția londoneză a intervenit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Peter Spencer
Foto Ilustrativ/Pexels Peter Spencer
Deripaska, un industriaș în vârstă de 54 de ani, care a fondat gigantul din aluminiu Rusal, a fost adăugat pe lista de sancțiuni a guvernului britanic pe 10 martie, după invazia Rusiei în Ucraina.

Poliția  a intrat într-o proprietate de lux din centrul Londrei, care ar fi deținută de miliardarul rus Oleg Deripaska, după ce aceasta a fost ocupată abuziv de către un grupe de persoane.

Un steag ucrainean a fost atârnat de o fereastră și un banner scria „Această proprietate a fost eliberată”.

Soarta portofoliului de proprietăți din Marea Britanie a miliardarului rus Oleg Deripaska rămâne neclară după ce guvernul a declarat că activele sale vor fi înghețate.

Poliția a spus că a fost chemată la primele ore ale zilei de luni, după ce s-a raportat că ocupanții au intrat în conacul de mai multe milioane de lire sterline, care găzduiește de altfel sediul mai multor ambasade străine potrivit News.Sky.

Într-o declarație, ocupanții - care s-au autointitulat anarhiști - au spus: „Ocupând acest conac, vrem să ne arătăm solidaritatea cu poporul Ucrainei, dar și cu poporul Rusiei care nu a fost niciodată de acord cu această nebunie.

”Tu ocupi Ucraina, noi te ocupăm”

Ocupatorii au spus că acel conac va „servi ca un centru de sprijin pentru refugiați” și că și alte proprietăți vor fi vizate.

Documentele Înaltei Curți din Londra din 2007 l-au identificat pe Deripaska drept proprietarul efectiv al conacului din Belgrave Square.

Reprezentanții Deripaska nu au răspuns încă unei solicitări de comentarii.

Cu puțin timp înainte de a fi impuse sancțiunile, Deripaska a spus că este nevoie de pace cât mai curând posibil în Ucraina și a avertizat că Rusia va fi diferită după conflict.

Marea Britanie ia în calcul să cazeze refugiați ucraineni, în casele oligarhilor ruși care au fost supuși sancțiunilor

De altfel, Michael Gove, Ministrul de cabinet al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a declarat că Marea Britanie dorește să exploreze opțiunea de a folosi casele și proprietățile oligarhilor ruși sancționați, în scopuri umanitare și în alte scopuri.

Marea Britanie a sancționat 800 dintre cele mai „semnificative și valoroase persoane, entități și filiale” din Rusia, inclusiv bănci, cercul apropiat al lui Putin și oligarhi, potrivit Ministerului de Externe, potrivit publicației Wall-Street.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel