Data publicării:

Comuna din România în care se strâng semnături pentru împușcarea urșilor / Petiție către Ministerul Mediului

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Urșii fac prăpăd în tot mai multe județe din țară, iar oamenii sunt din ce în ce mai îngrijorați și nemulțumiți de modul în care autoritățile gestionează aceste situații. O primărie din județul Argeș a lansat o petiție prin care solicită împușcarea urșilor. 

Primăria Comunei Corbi din județul Argeș a înaintat o petiție către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în care solicită „intervenție rapidă și aprobarea extragerii prin împușcare a exemplarelor de urs brun care provoacă pagube la gospodăriile populației din comuna Corbi."

Recent, un urs a pătruns într-o gospodărie din comuna Corbi, a sfâșiat un porc de aproximativ 200 de kg și a rănit altul. Oamenii au fost treziți în miezul nopții de urletele animalelor și au ieșit afară pentru a le salva de fiara înfometată.

„Scenariul este același, oamenii au fost treziți de urletele înfiorătoare ale porcilor în miez de noapte și au ieșit afară, atât ei cât și vecini care au auzit zgomotul pentru a salva, ce se mai poate salva, cu bâtele și după o luptă aprigă, între disperarea oamenilor și încăpățânarea ursului, acesta din urmă a abandonat prada, dar numai după ce a înfulecat pe viu câteva hălci zdravene de carne.”, a scris Virgil Baciu pe pagina de Facebook. 

Primăria cheamă cetățenii să se înscrie în tabelul cu petiționari

„În atenția cetățenilor comunei Corbi 

Primăria comunei Corbi a inițiat o adresă către MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR, anexată la prezența postare, prin care solicită să se intervină de urgență și să se aprobe extragerea prin împușcare, a exemplarelor de urs brun care provocă pagube la gospodăriile populației din comuna Corbi, județul Argeș.

În vederea susținerii acestei campanii, rugăm cetățenii comunei, în special crescătorii de animale, să se înscrie în tabelul cu petiționarii, tabelul pe care îl găsiți la sediul Primăriei Corbi departamentul – Registratură, sau să trimiteți, prin intermediul : Email - [email protected]; Fax 0248580005; Messenger: Primăria Corbi, acordul dumneavoastră de a va înscrie în acest tabel. De asemenea vom mai anexa solicitării un tabel separat și cu persoane din alte comune.Pentru orice alte informații vă stăm la dispoziție!

Primar,

Baciu Anca Alina", a scris Primăria Corbi pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel