Comuna Buciumeni din Dâmbovița, în carantină, din 26 martie, pentru 14 zile
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Comuna dâmbovițeană  Buciumeni a  intrat de astăzi  în carantină pentru 14 zile potrivit  Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă,

Comuna Buciumeni are în componență satele Buciumeni, Dealu Mare și Valea Leurzii, iar indicele pe localitate a cazurilor de îmbolnăvire cu Sars Cov2, a ajuns la 6.79, raportat la 1000 de locuitori, fapt ce a dus la decizia de carantinare a comunei.

De remarcat faptul că satul Dealu Mare se află pe DN 71, care face legătura cu Sinaia și acces spre Platoul Bugegi, la cabanele Zănoaga, Bolboci și pensiunile  și hotelurile din stațiunea Padina-Peștera. 

Județul Dâmbovița are patru localități în carantină, fiind incluse aici Aninoasa, Brănești și Bezdead, unde perioada de carantină a fost prelungită pentru încă șapte zile, potrivit unui cominicat transmis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Astfel, pentru locuitorii comunelor intrate în carantină va fi strict interzisă intrarea și ieșirea din zona carantinată. Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția situațiilor justificate și pe baza unei declarații pe propria răspundere. De asemenea, în intervalul orar 06:00-22:00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

De la începutul pandemiei au murit 655 de dâmboviţeni care aveau COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel