Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" din Galați, modernizat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Facebook Complexul muzeal de ştiinţe ale naturii Galati
Facebook Complexul muzeal de ştiinţe ale naturii Galati
Costel Fotea, președintele CJ Galați a anunțat lucrări ample la Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Anghețuță".

"Este o investiție amplă, prin care vom reduce la jumătate costurile cu energia electrică și emisiile de CO2.

Vom monta sisteme de producere a energiei verzi, stații de încărcare pentru mașinile electrice și de management a energiei.

Clădirea va fi termoizolată, tâmplăria va fi înlocuită, vom schimba instalațiile de climatizare și vom monta sisteme moderne de umbrire pentru sezonul cald.

Valoarea acestei investiții este de aproximativ 15 milioane de lei, fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență", a anunțat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Aproape de faleza Dunării, complexul are inclusă  și Grădina Botanică sau Parcul Dendrologic. Grădina domină malul stâng al Dunării, ocupând o suprafață de 18 hectare. Actualmente, în structura sa se află și Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele.

Muzeul s-a înființat în anul 1956, într-o clădire situată central, pe baza unei colecții de geologie - mineralogie privată, la care s-a adăugat o expoziție de faună prezentată dioramatic și un acvariu cu pești exotici. În 1972, expoziția a fost dezafectată din cauza stării necorespunzătoare a clădirii și colecțiile au fost depozitate într-o școală, până în 1976, când muzeul a primit un nou sediu.

În 1978, în sediul din str. Domnească 91 s-a deschis expoziția de bază, ce trata probleme de ecologie ale păsărilor din zona de sud-est a României. Din 1990, muzeul s-a transformat într-o instituție complexă, cu următoarea structură: muzeu, acvariu, planetariu, grădină botanică, grădină zoologică.

Din 1992 a început construirea complexului muzeal actual, situat de-a lungul falezei Dunării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel