Completuri de 5 ÎCCJ, controversă majoră. Lucian Bolcaș: Ați pus degetul pe rană!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș
ÎCCJ a desemnat, prin tragere la sorți, componența noilor completuri de cinci judecători. Acestea vor fi valabile doar pentru anul 2018, după cum s-a transmis de la Instanța Supremă. Modificările aduse par a rămâne în continuare o enigmă. 

Problema care se ridică este ce se întâmplă din 2019 cu dosarele care ajuns la completurile de 5 judecători la ÎCCJ în 2018. 

Vezi și: Completuri judecători. Cristina Tarcea: A început un asalt


Avocatul Lucian Bolcaș a spus, pentru DCNews, cu privire la această întrebare, că ”ați pus degetul pe o rană!”. Avocatul Bolcaș a argumentat: ”Principiul continuității completelor presupune că aceste completelor de 5 să-și păstreze în continuare jurisdicția până la soluționarea cauzei. Schimbarea, pe parcursul judecării unei cauze, a completului, datorită faptului că se trag la sorți alte complete pentru 2019, ar reprezenta o reluare a acestei judecăți. Singura soluție este prorogarea existenței acestor complete de 5 judecători care încep să judece în 2018 și-n 2019 vor pronunța o soluție finală. Completele de 5 judecători trase la sorți în 2019 vor fi valabile numai pentru dosarele începute în cadrul acestor complete în 2019. E o soluție la care mă gândesc, dar problema se pune datorită interpretării atât de `personale` a deciziilor CCR de către ÎCCJ, care și-a imaginat, la un moment dat, că este și organ judiciar și organ legislativ”. 

Astăzi a fost extrasă componența Completurilor de 5 de la ÎCCJ. După ora 15:00, vor fi repartizate și dosarele. 

Vezi aici: ÎCCJ, tragere la sorţi completuri de 5. Cine va judeca dosarele lui Dragnea și Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel