Data actualizării:
Data publicării:

Companiile multinaționale cu profit zero, sub lupa ANPC-ului. Horia Constantinescu: Vorbim de sume foarte mari. Nu justifică eventuala scuză

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Economie
WhatsApp
Horia Constantinescu Foto: Crișan Andreescu
Horia Constantinescu Foto: Crișan Andreescu
ANPC a anunțat controale la multinaționalele care au raportat profit zero sau pierderi, în România.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat controale la multinaționalele care raportează profit zero în România, respectiv pierderi, în contextul în care Guvernul Ciolacu, prin măsurile fiscale, caută soluții pentru a acoperi gaura din buget.

Potrivit Ziarul Financiar, este vorba de 100 de companii care au raportat pierderi în 2022 în valoare de 8 miliarde de lei, la afaceri de 132 de miliarde de lei, conform unei analize făcute în baza datelor de la Brigde to Information.

Astfel, din total, 24 de companii au avut în 2024 un minus de cel puțin 100 de milioane de lei fiecare. Cei mai mulți bani au pierdut microîntreprinderile, 15,1 miliarde de lei, în timp ce, la total, 8,6 miliarde reprezintă partea întreprinderilor mari, cele care cântăresc cel mai greu ăb economie.

Potrivit sursei menționate, lista pierzătorilor este condusă de Liberty Galați, cu o pierdere de 822 de milioane de lei la o cifră  de afaceri de 7.920 milioane de lei, urmată de Telekom România Mobile Communications, cu o pierdere de 558 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1.378 milioane de lei, respectiv de Compania Municipală Termoenergetica București, cu 427 de milioane de lei pierdere la o cifră de afaceri de 1.966 de milioane de lei.

”Acțiunile noastre vor avea un caracter repetitiv pentru că, după cum știți, atât anul trecut, cât și la începutul acestui an au fost verificate activitățile mai multor operatori economici din clasamentul financiar pe care i-ați menționat.

Vrem să ne asigurăm că ceea ce am semnalat, iar măsurile au fost deja implementate, mai ales că vorbim de sume foarte mari, ceea ce nu justifică eventuala scuză că nu au avut posibilitatea de a remedia cele constatate și chiar mai mult, de a aduce îmbunătățiri substanțiale”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la Antena 3 CNN.

Citește și: Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va continua să adopte măsurile necesare pentru a reduce inflația la 8%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel